От АПИ посочиха, че удължаването на АМ Струма стои на

...
От АПИ посочиха, че удължаването на АМ Струма стои на
Коментари Харесай

След тапите по празниците: Предлагат удължаване на АМ Струма с 600 метра

От АПИ показаха, че удължаването на Автомагистрала „ Струма ” стои на дневен ред и се разисква от специалисти на организацията. Отсечката е част от Лот 3-1 от автомагистралата сред Благоевград и Крупник, който следва да се построи, когато стане явен окончателният вид за Кресненското дефиле. Въпреки това е допустимо предварителното изграждане на правата, с цел да се постави завършек на тапите и тапите в региона.

При огромното прибиране в неделя, от Агенция „ Пътна инфраструктура ” вкараха революционно нова организация на придвижването в региона на Симитли. Задръстванията обаче освен че не бяха избегнати, само че се оформиха и нови тапи, навътре в града.

„ Вариантът, както повтаряме месеци наред, е един – да се създадат двете платна, които да отбият трафика за Банско, и да не се получава това сблъскване тук сред двата потока – от Банско и от Гърция ”, съобщи пред Нова тв Апостол Апостолов, кмет на Симитли.

Това, което желаят в Симитли, е автомагистралата незабавно да бъде удължена в посока Кулата, тъй че двете ѝ ленти да доближават до пътния възел, водещ към Банско. Така, когато точката на секване сред идващите от зимния ни курорт и прибиращите се от Гърция изчезне, тапите край Симитли би трябвало да останат в историята.

„ Това са някакви 500-600 метра. На фона на тези десетки километри автомагистрала не е възможно на 600 метра да се случват такива тапи, да се минава през град Симитли, водачите да са изнервени, интернационалният превоз да е раздразнителен. Няма смисъл ”, акцентира Владимир Тодоров, Асоциация на потърпевши при произшествия.

В Симитли всички се надяват правата да се направи, тъй като в този момент в града страдат от тапите, даже за напредване от квартал до квартал. Кметът на Симитли предизвестява и за друга заплаха. Ако тапите в Симитли не се решат, през летните месеци са вероятни тапи, достигащи до и вътре в тунел „ Железница ”.

„ Най-вероятно тапата ще стигне и вътре в тунела ”, уточни Апостол Апостолов.

„ Абсолютно е неразрешено, по всевъзможни правила, би трябвало пък към този момент полицията да се намесва, да стопира преди тунела колите, тъй че става супер комплицирано. Моят апел е към Пътната организация в действителност да ускорят построяването, с цел да нямаме такива трагични обстановки ”, акцентира Владимир Тодоров.

Шофьори приканват и за повече знаци и маркировка, които да предизвестяват пътуващите къде свършва автомагистрала „ Струма ” и по кое време придвижването се влива в Е79. Сега те били незадоволителни и имало риск от произшествия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР