Това съобщи турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа В девет

...
Това съобщи турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа В девет
Коментари Харесай

9 турски болници започват изпитания на произведени в Германия ваксини срещу COVID-19

Това заяви турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа

В девет турски лечебни заведения на 10 септември ще стартират тестванията на ваксина против COVID-19, която е създадена в Германия. Това заяви турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа, предава Българска телеграфна агенция.

Изпитанията на имунизацията ще бъдат осъществени върху 1 000 доброволци. Турските медици чакат първите резултати от тестванията на немските ваксини да постъпят при започване на месец ноември тази година.

По-рано здравният министър бе показал, че Турция възнамерява да стартира тестванията на ваксини от 3 страни - Съединени американски щати, Германия и Русия.

„ Германия е приела да даде две ваксини за тествания в турските лечебни заведения, които са били утвърдени от етичната комисия към профилирания Научен съвет за битка против ковид ", посочи министърът.

Що се касае до имунизацията на Русия, той уточни, че окончателното решение ще бъде взето, откакто бъдат приключени изследванията на медицинските специалисти по документите на имунизацията.

Произведената в Германия ваксина, на която тестванията следва да стартират на 10 септември, е била основана със съдействието на американска компания, показват източниците. Първата и втората фаза от тестванията на имунизацията са били осъществени върху 7 000 души, а за тестванията на третата фаза на имунизацията MRNA за били избрани Съединени американски щати, Турция и Германия.

Междувременно, епидемията от COVID-19 в Турция към този момент взима застрашителни размери. По последни данни през вчерашния ден, 4 септември, са регистрирани 53-ма умряли, което е най-високото ниво от месец май насам. Заразените за деня досигнаха 1 612 души.

Експерти предизвестяват обаче за допустимо повишаване на броя на новозаразените, защото доста хора в този момент се завръщат от отмора, а също и заради захлаждането на времето. Очакванията са, че покачването ще продължи и в идните 4-6 седмици.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР