Това съобщи самият Зеленски. Той разпространи клип, на който се

...
Това съобщи самият Зеленски. Той разпространи клип, на който се
Коментари Харесай

Зеленски прибра от Турция командирите на ”Азов” frognews.bg

Това заяви самият Зеленски. Той популяризира клип, на който се вижда по какъв начин посреща на летището военните и дружно с тях се качват в самолета.

 

" Връщаме се вкъщи от Турция и водим нашите герои вкъщи. Украинските воини Денис Прокопенко, Святослав Паламар с позивна Калина, Серхий Волински с позивна Волина, Олех Хоменко и Денис Шлеха. Най-после те ще са със своите родственици. Слава на Украйна! ", написа Зеленски.

 

Батальонът " Азов " оказа гневна опозиция на съветските окупатори, защитавайки до последно металургичния цех " Азовстал ". След няколкомесечни боеве, през май 2022 г. руснаците съумяха да завладяват комбината и плениха бранителите му.

 

В края на септември Украйна замени някогашния народен представител и олигарх Виктор Медведчук и още над 50 пленени руснаци с 215 пленени украински бойци. Част от тях бяха защитници на завода " Азовстал ".

 

Според сделката за замяна петимата командири на " Азов " трябваше да останат до края на войната в Турция, под персоналната защита на турския президент Реджеп Ердоган. Те трябваше да преминат и курс по рехабилитация, с цел да се възстановят от раните си.

 

Днес обаче Зеленски ги върна в родината. Новината гръмна в съветските канали в Телеграм. Освобождаването на командирите на " Азов " го поясняват като директно доказателство, че " Украйна е нацистка страна ". Официална Москва мълчи, отбелязва " Сега ". 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР