Това съобщи пред журналисти командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил

...
Това съобщи пред журналисти командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил
Коментари Харесай

Оборудват личния състав на Сухопътните войски frognews.bg

Това заяви пред публицисти командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, представен от пресцентъра на Министерството на защитата.

 

Той изясни, че са изпратени претенции за информация до над 10 производители. Отговорите се чакат доникъде на декември, след което ще бъде направен разбор и ще се вземе решение до кого да бъде изпратено искане за оферта.

 

„ Основните условия като равнища на отбрана, колесна формула, въоръжение и видове машини не са изменени. Идеята е да получим машини, които и сега са в серийно произвеждане и не се постанова да се вършат доработки особено за нас “, изясни генерал-майор Попов. На идващ стадий следва подготовката на нов план за капиталов разход.

 

Успешно се осъществя и планът за нова самостоятелна екипировка на Сухопътните войски. Сключен е и последният контракт по рамковото съглашение за доставка на каски и бронежилетки.

 

„ Към април – май идната година 100% от персоналния състав на Сухопътните войски ще бъде оборудван с нови каски и бронежилетки “, сподели още генерал-майор Попов. 

 

Той заяви, че напредва процесът по модернизиране на автомат Калашников. Предстои да стартира и работата по подмяната на револвер „ Макаров “.

 

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов приказва пред представители на медиите на образователен полигон Сливница, където през днешния ден се състоя обичайният шампионат по пукотевица със стрелково оръжие за публицисти и членовете на Асоциацията на военните аташета, упълномощени в България. Събитието се провежда във връзка празника на Сухопътните войски – 19 ноември.

 

Генерал-майор Попов връчи премиите на първенците в надпреварата и поздрави всички участници.

 

Проявите в чест на празника на Сухопътните войски не престават и в идващите дни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР