Това съобщи началникът на войските за радиационна, химическа и биологична

...
Това съобщи началникът на войските за радиационна, химическа и биологична
Коментари Харесай

Експерите на ОЗХО пристигат в Дума в сряда

Това заяви началникът на войските за радиационна, химическа и биологична отбрана на съветските въоръжени сили Игор Кирилов на конференция в посолството на Русия в Хага, представен от международните организации. Той изясни, че пътищата, водещи към Дума, би трябвало да бъдат разминирани и тогава специалистите ще могат да влязат в града.

"В сряда, предвиждаме идването на специалистите на Организацията за възбрана на химическите оръжия ", съобщи Кирилов.

Съединени американски щати упрекнаха Русия, че блокира достъпа на инспекторите от ОЗХО до мястото на хипотетичната химическа офанзива в Дума и споделиха, че руснаците или сирийците може да са подправили доказателствата на място.

Гарантирам, че Русия не е правила никакво разчистване на това място, акцентира в отговор съветският външен министър Сергей Лавров.

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков пък съобщи, че екипът специалисти по химически оръжия няма по какъв начин да отиде на мястото на хипотетичната химическа офанзива без съответното разрешение от Организация на обединените нации. Той сподели, че задачата не е получила утвърждението на Департамента за сигурност и сигурност на Организация на обединените нации и по тази причина на екипа не е било обещано позволение да отиде в град Дума.

Същевременно през днешния ден представителят на генералния секретар на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик заяви, че е завършила евакуацията на хора от Дума. Последната група от 3800 сирийци, евакуирани от Дума в Източна Гута, е пристигнала в Алепо, сподели Дюжарик. Той посочи, че към 63 000 души, основно цивилни, са били евакуирани в последните седмици в Северозападна Сирия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР