Това съобщи на брифинг в Министерския съвет здравният министър Костадин

...
Това съобщи на брифинг в Министерския съвет здравният министър Костадин
Коментари Харесай

Ето как ще ни ваксинират на пет фази срещу COVID-19


Това заяви на брифинг в Министерския съвет здравният министър Костадин Ангелов
 Депутатите дадоха зелена светлина за пазаруване на ваксини против COVID-19 Депутатите дадоха зелена светлина за пазаруване на ваксини против COVID-19
Народното събрание утвърди присъединяване на България в предварителните съглашения на Европейската комисия за закупуване на ваксини против C...
По думите му проектът е създаден от експерти от министерство на опазването на здравето, РЗИ, БЛС и Фармацевтичния съюз.
Ангелов акцентира, че се водим от образеца на страни като Германия, Франция, Англия и Италия. Взети са поради рекомендациите и на Световната здравна организация.
Според утвърждения проект имунизирането ще се организира на , само че здравният министър акцентира, че проектът за имунизация е динамичен и може да претърпи смяна според от епидемиологичната конюнктура. 
В попадат медицинският личен състав на лечебните заведения за извънболнична и болнична помощ, медицински експерти по здравни грижи, лекари по дентална медицина, фармацевти и асистент фармацевти и различен спомагателен личен състав. " Тези лица са сложени под висок риск от заразяване и могат да предават инфекцията на рискови групи от популацията. Ваксинирането ще разреши те да продължат да извършват професионалните си задължения ", посочи министърът Очакваният брой на хората, които ще подлежат на имунизация от тази група, са 243 600 души.
Във попадат консуматори и личен състав на обществени институции, педагогическите експерти и личен състав на ферми за развъждане на норки. Очакваният брой на хората, които ще подлежат на имунизация от тази група, са 112 080 души.
 Европейска комисия обмисля пазаруване и на 8-ма ваксина против COVID-19, ще взе участие и България (ВИДЕО) Европейска комисия обмисля пазаруване и на 8-ма ваксина против COVID-19, ще взе участие и България (ВИДЕО)
Експертен ръб към Европейска комисия обмисля пазаруване на 8-ма ваксина против ковид. Това стана ясно при представянето на Националния проект за вакс...
В ще бъдат имунизирани чиновниците, участващи в поддържането на действието на съществени за публичния живот действия. Тук не може да се каже чакам брой на хора, подлежащи на имунизация, тъй като описите ще бъдат направени по отношение на желанието на хората.
В  попадат възрастните хора на и над 65-годишна възраст и хора с съпътстващи хронични болести. Очакваният брой на хората, които ще подлежат на имунизация в тази група, са 1 800 000 души.
В попадат уязвими групи от популацията заради високия епидемиологичен риск от възпаление, обвързван с изискванията и метода им на живот. Имунизацията на тези целеви групи ще се прави по авансово направени описи.
Страната се разделя на 6 региона за имунизиране. За Район 1 дава отговор РЗИ-Враца, за регион 2 – РЗИ-Велико Търново, за регион 3 – РЗИ-Варна, за регион 4 – Столичната РЗИ, за регион 5 – РЗИ-Пловдив, за регион 6 – отговорник е РЗИ-Бургас.
Новосформираният щаб, който ще дава отговор за имунизацията, ще организира първото си съвещание още на 4 декември от 15:00 часа следобяд, когато ще прецизира елементи по логистиката на имунизацията.
 Националният проект за имунизация е подготвен, показаха го пред Борисов (ВИДЕО) Националният проект за имунизация е подготвен, показаха го пред Борисов (ВИДЕО)
Националният проект за имунизиране против COVID-19 е подготвен и беше показан пред премиера Бойко Борисов, оповестяват от пресцентъра на Мини...
Министър Ангелов и основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев подчертаха, че имунизацията ще бъде безвъзмездна и доброволна и ще се слага след осведомено единодушие. Доц. Кунчев показва, че имунизацията е единственият късмет пандемията от ковид да бъде овладяна.
Той е безапелационен, че имунизацията може да стартира още по време на пандемията, с цел да се понижи разпространяването на вируса.
Прилагането на имунизациите ще се случи едвам след утвърждението им от страна на Европейския съюз.
Припомняме, че през вчерашния ден присъединяване на България в предварителните съглашения на Европейската комисия за закупуване на ваксини против COVID-19 с AstraZeneca, Sanofi и Pfizer Inc. и BioNTech Manufacturing GmbHand. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР