Това съобщи бТВ, като се позова на източник от Министерство

...
Това съобщи бТВ, като се позова на източник от Министерство
Коментари Харесай

Търсим от 7 държави оферти за нов изтребител

Това заяви бТВ, като се базира на източник от Министерство на защитата.

Кръгът от предложения за нов многоцеливи аероплан се уголемява с изключение на с трите предложения от по този начин наречения шорт лист F16, JAS Gripen и Eurofighter Thypoon с нови благоприятни условия.

Нови разновидности за изтребител

Интерес са показали от френската страна за доставка на Dassault Rafale, чиито благоприятни условия бяха тествани предходната година персонално от президента Румен Радев, само че и с американския изтребител F18 версии Hornet и Super Hornet, които преди десетилетие бяха препоръчани на България за първи път.

Освен нови самолети ще се търсят и използвани сходно на португалската оферта с американски логистичен пакет, предложения за Eurofighter Thypoon ще събираме освен от Италия, само че и от Германия.

Освен Швеция като ненатовска страна ще търсим изтребители и от Израел, заяви отрасловият заместник-министърът на защитата Анатолий Величков.

"Съобразихме се с рекомендациите на парламентарната комисия, едната от тях е да бъде изменена финансовата рамка, втората част е смяна в листата на поканените страни – и това също бордът за ръководство на плана го направи. Знаете, че в решението на комисията имаше текст по този начин да бъде пренаписана финансовата рамка, че да обезпечи осъществяването на двата плана за Военновъздушни сили и за сухопътни войски. Разширихме по напътствие на министъра листата на поканените страни и те към този момент са седем ", заяви Величков.

Очакванията са Съединените щати да показват оферта за F16 и F18 версии Hornet и Super Hornet, чакаме освен една оферта за Eurofighter Thypoon освен от Италия, само че и от Германия, Франция с Dassault Rafale, ще бъдат поканени и ненатовски страни това са страната Израел и Швеция.

Португалия ще остане като участник с логистичен пакет от Съединени американски щати.

Ще има 7 страни с най-малко 8 предложения, които ще дадат опция на комисията, откакто бъде построена методиката, да избере сред няколко предложения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР