Това съобщава в. "Хюриет дейли нюз", като цитира изказване на

...
Това съобщава в. "Хюриет дейли нюз", като цитира изказване на
Коментари Харесай

Ердоган: Близо сме до победа в Африн

Това оповестява в. "Хюриет дейли нюз ", като цитира изявление на Турският президент Реджеп Тайип Ердоган в окръг Афион преди областен конгрес на ръководещата Партия на справедливостта и развиването.

"От 40 години моята страна страда доста от терористите вътре в нея. И тези вътре в страната (ПКК) сплотиха силите си с тези терористи в Сирия (СЗН)... Но ние се приближаваме към победа с всеки минал ден ", уточни президентът, представен от Българска телеграфна агенция.

Анкара счита, че сирийската кюрдска милиция Сили за отбрана на народа (СЗН) е обвързвана с Кюрдската работническа партия (ПКК), която е обсъждана като терористична организация от Съединени американски щати, Европейски Съюз и Турция.

Президентът подсети, че задачата на интервенцията трите милиона сирийски бежанци, които сега се намират в Турция, да се върнат по домовете си в сигурност.

"За това се борим ние. Не ни трябват сирийски земи ", акцентира Ердоган.

Офанзивата на турските въоръжени сили "Маслинова клонка " в региона на сирийския град Африн стартира на 20 януари.

Използва ли Турция химическо оръжие?

Сирийски лекари, сирийските кюрдски сили и организация за наблюдаване на човешките права упрекнаха Анкара в осъществяване на газова офанзива в сирийския регион Африн. На това турски дипломатически източник отговори,че Турция в никакъв случай не е употребила химически оръжия в интервенциите си в Сирия и поставя оптимални грижи за цивилните.

"Това са безпочвени обвинявания. Турция в никакъв случай не е употребила химически оръжия. Ние поставяме оптимални грижи за цивилните в границите на интервенцията "Маслинова клонка ", уточни цитираният източник, представен от Ройтерс. Той също по този начин разказа обвиняванията, че шестима цивилни са били ранени при хипотетична газова офанзива, като "черна агитация ".

Франция в същото време обясни позицията си по опасността да нанесе военни удари против сирийските държавни сили, в случай че употребяват химическо оръжие. Червената линия ще е премината, в случай че при такива химически офанзиви са дадени човешки жертви, съобщи френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР