Това са заявили източници в британското правителство, цитирани от вестник

...
Това са заявили източници в британското правителство, цитирани от вестник
Коментари Харесай

Обискът на руския самолет не бил заради случая ”Скрипал”

Това са декларирали източници в английското държавно управление, представени от вестник "Дейли телеграф " и ТАСС.

Източниците отбелязали, че обискът е бил нормална инспекция на самолета, идващ от "високорискова страна ".

По-рано от Аерофлот оповестиха, че английските управляващи са направили подробен обиск на самолета , принуждавайки членовете на екипажа да го изоставен и изолирайки командира му в пилотската кабина.

Според съветската самолетна компания, сходни дейности "абсолютно не подхождат на международната процедура за осъществяване на такива претърсвания ".

Самолетът А-321, изпълняващ постоянен полет Москва-Лондон- Москва, е изхвърчал назад за съветската столица нощес с три часа забавяне. След завръщането командирът на авиолайнера Виталий Митрофанов сподели по телевизия Россия-24, че шестима английските чиновници с куче се качили на борда и споделили, че би трябвало да извършат претършуване на борда за предмети, неразрешени за преместване.

Те направили обиска без никакъв очевидец от екипажа, който е бил отхвърлен, и без да покажат никакъв протокол за резултата.

Руското посолство във Англия изиска с нота от английското външно министерство обяснение за случая.

"Станахме очевидци на още една груба провокация на английските управляващи. Сили на на граничната работа и митницата претърсиха самолета на "Аерофлот " извършващ полет 2582/2583 Москва - Лондон - Москва. Подобни неща се случват извънредно рядко и по принцип са изключителни ", съобщи прессекретарят на посолството.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР