Това са зашеметяващи жертви на една агресия, в която Русия

...
Това са зашеметяващи жертви на една агресия, в която Русия
Коментари Харесай

”Ню Йорк таймс”: Броят на убитите или ранени след 18 месеца война украински и руски войници достига 500 хил.

Това са зашеметяващи жертви на една експанзия, в която Русия атакува своя комшия и цели да завземе повече територия. Една от аргументите е и равнището на здравната помощ и грижи. Друга е съвсем тримесечната атака на украинците, сблъскваща се с обширни минни полета и ешелонирана съветска защита.

 

Официалните лица сигнализират, че данните на жертвите са проблематични, защото се приема, че Москва всеобщо занижава тези за убитите и ранените, а Киев не разкрива публични данни.

 

Руснаците преобладават над украинците на бойното поле в съответствие съвсем три към едно, а Русия има по-голямо население, от което да попълни редиците си.

 

От своя страна украинската войска разполага с към 500 хил бойци, в това число дейни, аварийни и паравоенни елементи, считат анализатори. За разлика от това, Русия има съвсем три пъти повече - 1.330 млн. дейни, аварийни и паравоенни войски - множеството от последните са от групата " Вагнер ".

 

Последната обществена оценка на администрацията на президента Джо Байдън за жертвите пристигна през ноември, когато военачалник Марк Мили, ръководител на Съвета на началник-щабовете, осведоми, че над 100 хиляди бойци от всяка от двете воюващи страни са били убити или ранени от началото на войната през февруари 2022 година По това време публични лица споделиха в частен диалог, че става дума по-скоро за до 120 хиляди убити и ранени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР