Това са условията за отпускане на помощта за родителите От тази

...
Това са условията за отпускане на помощта за родителите
От тази
Коментари Харесай

Кои родители ще имат право на помощ от 450 лева на дете?

Това са изискванията за разпределяне на помощта за родителите

От тази година всички родители ще могат да употребяват нова финансова помощ. Тя е в размер на 450 лв. на дете и надлежно 900 лв. за две деца.

Родителите на деца под 18 години щ могат да получат финансова помощ в размер на 450 лв.. Тя ще се дава посредством приспадане на дължимите налози за годината. Но това ще се отнася единствено за единия родител.
Облекчението може да бъде получено още преди края на годината, защото в множеството компании заплатите се изплащат в края на месеца.
Засега данъчно облекчение бе в размер на 20 лева на дете.

Но още предходната година постоянно държавно управление подвигна доста размера на облекчението. Това облекчение ще се употребява за пръв път и посредством него ще бъде понижен данъкът върху приходите за 2021 година

Новото облекчение планува понижаване на годишния облагаем приход на родителите на едно дете с 4500 лева, на тези с две деца с 9000 лева, а тези с три деца с 13 500 лева
Данъкът върху приходите е в размер на 10% от тях. Това значи, че бонусът ще се равнява надлежно на 450 лева за родителите с едно малолетно дете, на 900 лева за тези с две деца и на 1350 лева за тези с три и повече деца.

 Задължително изискване е децата да са жители на държава-членка на Европейския съюз. Те не би трябвало да са настанени в обществена институция и да са на цялостна държавна прехрана.

Родителят също би трябвало да е жител на Европейския съюз и да не е лишен от наставнически права.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР