Това руло се съчетава перфектно с чаша силно кафе, въпреки

...
Това руло се съчетава перфектно с чаша силно кафе, въпреки
Коментари Харесай

Много вкусно руло “Кафена наслада”: приготвяне стъпка по стъпка

Това руло се съчетава съвършено с чаша мощно кафе, макар че и с чаша чай ще ви донесе същинско наслаждение!

Съставки:

За блата:

пшенично брашно – 170 грамаразтворимо кафе – 3 супени лъжицибакпулвер – 1,5 супени лъжицияйца – 5 броязахар – 160 грамагореща вода – 80 мл

За крема:

сметана (33%) – 450 млжелатин – 10 грамаразтворимо кафе – 2 супени лъжицизахар – 80 грамагореща вода – 80 млкакао за декорация

Приготвяне:

Първо, трябва много деликатно да разделите жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците с миксер до лека пяна. Добавете захар (80 грама), като продължавате да разбивате до образуването на връх.

Сега би трябвало да приготвите кафето. Добавете гореща вода към съда с кафе и разбъркайте. След това оставете да се охлади.

В купата с жълтъците прибавете останалата захар (80 грама) и разбийте с миксер.

Пресейте половината брашно в купата с жълтъците и захарта, налейте топлото кафе. След това пресейте останалата част от брашното, прибавете бакпулвера. Сега смесете всичко до гладка консистенция.

Добавете белтъците към сместа на порции, като разбърквате деликатно всякога. Тестото за блата на рулото е готово.

Пригответе тава, покрийте я с хартия за печене, намазана с олио. Сложете тестото. Заравнете.

Загрейте фурната до 180 градуса. Изпратете във фурната за към 15 минути, до момента в който блатът се изпече. Проверете готовността с дървена съчка за зъби.

Сложете готовия блат върху чиста забрадка, отстранете хартията. Навийте блата дружно с кърпата на руло. Оставете да изстине.

За да приготвите крема, би трябвало още веднъж да приготвите кафе от 2 или 3 супени лъжици разтворимо кафе и 80 мл гореща вода. Разбъркайте. Оставете да изстине. След това изсипете желатина в кафето и го оставете за 20 минути да набъбне.

Изсипете много студена сметана в купа и я разбийте на ниска скорост с миксер. Добавете захар на елементи, увеличете скоростта. Разбийте сметаната със захар до образуването на връх. Малко по-малко от половината крем се отделя за украса.

Желатинът се загрява в микровълновата фурна или на водна баня, до момента в който зърната се разтворят (в никакъв случай не трябва да заври!). Изсипете го към сметаната. Разбъркайте и изпратете за 15 минути в хладилника, тъй че да се сгъсти малко.

Развийте охладеното руло, нанесете сметаната и завийте още веднъж. Изпратете рулото в хладилника за 20 минути. След избраното време извадете от хладилника и намажете с останалия крем. Загладете с шпатула. Поръсете с какао на прахуляк.

Вижте още: Морковена торта, която се топи в устата – извънредно мека

Рулото е готово. Изпратете го в хладилника за 2 часа. Най-добре е да престои в хладилника през нощта. След това можете да го сервирате.

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР