Това руло е едно от най-свежите и вкусни рула, които

...
Това руло е едно от най-свежите и вкусни рула, които
Коментари Харесай

Сурово шоколадово руло с кокосов пълнеж Bounty

Това руло е едно от най-свежите и вкусни рула, които имаме. С него може да впечатлите вашите посетители, фамилията, а дори и себе си!

Необходими Продукти

За кокосовата примес


● кокосови стърготини - 100 г
● масло - 100 г разтопено краве
● пудра захар - 3 с.л.

За шоколадовия ганаш


● черен шоколад - 200 г
● сладкарска сметана - 200 мл течна

за шоколадовия блат


● сухи пасти - 6 бр. подготвени (240 г)
● бисквити - 150 г чаени
● какао - 2 с.л.
● масло - 125 г разтопено
● сладко - 5 с.л. (в случая от боровинки)
● ром - 1 ч.л. есенция
● орехи - 1 ч.ч. смлени
● прясно мляко - 3 с.л.

Начин на подготвяне

Натрошете бисквитите на ситно или смелете в блендер. В купа разчупете сухите пасти, сложете бисквитените трохи, сладкото, орехите и какаото.

Добавете есенция с мирис на ром, прясното мляко и разтопеното масло. Намачкайте всичко с ръка, тъй че продуктите да се споят и да се получи лепкаво тесто.

Покрийте го с фолио и сложете в ледник за половин час да се охлади и стегне. Направете кокосовата примес като разтопите маслото и към него добавите кокосовите стърготини и пудрата захар.

Разбъркайте до приемане на хомогенна примес, която би трябвало на пипане да е влажна, в случай че е прекомерно суха тогава прибавете няколко капки вода. Пригответе си парче найлонов плик или домакинско фолио с формата на правоъгълник.

Сложете шоколадовата примес върху него и с ръце я разстелете във форма на тъничък правоъгълен блат. В средата на този блат сложете кокосовата примес и разпределете на тъничък пласт, като оставите малко място по краищата. Завийте на плътно руло като деликатно издърпвате фолиото и поставете на поднос в ледник за 1-2 часа да се охлади и стегне.

Направете шоколадовата заливка като в касерола сложите сметаната и загреете на котлона. Преди да стартира да кипи я махнете и прибавете начупения шоколад, оставете две минути да се разтопи и чак тогава разбъркайте.

В началото ще стои като пресечена, само че колкото повече бъркате, толкоз повече се сгъстява и придобива прелестен шоколадов тип. С този ганаш залейте охладеното бисквитено руло и поставете още веднъж в хладилника за най-малко 5часа.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР