Това реши Временната комисия за изработване на проект на правилник

...
Това реши Временната комисия за изработване на проект на правилник
Коментари Харесай

Депутатите приеха да получават заплатите си на ръка

Това реши Временната комисия за разработване на план на устав за организацията и активността на Народно събрание

Временната комисия за разработване на план на устав за организацията и активността на Народното събрание не одобри възнагражденията на депутатите да се изплащат единствено по банков път. Предложението беше на ръководителя на ПГ на " Продължаваме Промяната " Андрей Гюров и група народни представители, по отношение на финансовите правила по бюджета на Народно събрание.

Отхвърлено бе и предлагането му още веднъж единствено за банков превод на спомагателните разноски на депутатите за сътрудници, съвещания, експертизи, пространства. Сумата, която в този случай Народното събрание поема, е две трети от главното месечно заплащане на народния представител, добавя Нова тв.

Комисията одобри народен представител, на който се постанова да отсъства по уважителни аргументи от съвещание на Народно събрание или от съвещание на комисия, да уведомява авансово ръководителя на Народното събрание, надлежно на комисията, в която взе участие.

Народен представител, на който се постанова да напусне съвещанието, преди да е свършило, или да закъснее за съвещание, уведомява дежурните секретари или управлението на съответната комисия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР