Това разказа Георги, бащата на прегазеното тази сутрин в пловдивското

...
Това разказа Георги, бащата на прегазеното тази сутрин в пловдивското
Коментари Харесай

Бащата на прегазеното дете: Чу се страшен удар

Това описа Георги, бащата на прегазеното тази заран в пловдивското село Първенец 10-годишно момиченце.

Около 8 часа петокласничката Ангелинка тръгнала с майка си Иванка към учебно заведение. Двете вървели по платното, извънредно вдясно, защото липсва тротоар, заяви "24 часа ". Според очевидци, откакто 31-годишната жена чула звука на приближаващ автомобил, се отместила дружно с щерка си до оградата на къща. Там ги връхлетял джипът, ръководен от 56-годишен мъж от село Брестовица.

При удара, 10-годишното момиче е починало на място , а майка му е превозена в пловдивската УМБАЛ "Св. Георги " в потрес и с контузия на главата.

След случая 56-годишният водач на джипа е бил атакуван и пребит от околните на фамилията. След намесата на полицията, напрежението е овладяно. Пробата за алкохол на лидера е негативна. Той е задържан и отведен в полицията.

"Не съм видял някой да бие водача, само че все пак служителите на реда ни разпръснаха с палки. Мъката е за родителя... видях по какъв начин кръвта хвърчи от главата на детето . Линейката пристигна несъмнено след 45 минути или един час даже. Джипът се движеше доста бързо - като изтребител, а лидерът му не оказа първа помощ... Стоя си в колата, до момента в който ние плачем върху детето и се опитваме да го спасим ", описа съседът на Иванка и Георги - Селим Маринов, представен от "Plovdiv24 ".

В ромската махала в Първенец настояват, че същият лидер и различен път е удрял човек на пътя. Ромите са настръхнали и желаят пожизнен затвор за водача палач.

В махалата има засилено полицейско наличие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР