Това, разбира се, спестява място в хладилника. Но се отразява

...
Това, разбира се, спестява място в хладилника. Но се отразява
Коментари Харесай

Защо яйцата не трябва да се съхраняват на вратата на хладилника

Това, несъмнено, икономисва място в хладилника. Но се отразява зле на продукта

Знаете ли, това е просто стрес: когато прекарате 30 години от съзнателния си живот в прекачване на яйца от картонената опаковка на вратата на хладилника и по-късно разберете, че не е било нужно да го вършиме.

Основните правила за образуване на пространството в хладилника би трябвало да се знаят от всеки. Не поради друго, а защото се оказва, че постоянно вършим някои неща по неверен метод.

По-горе

Това е мястото за подготвени храни и останки от готвене. Важно е такива да се съхраняват надалеч от сурови, изискващи термична обработка. Не можете да ги смесвате. Изключение вършат зеленчуците и плодовете, които ще бъдат разисквани малко по-долу.

Яйцата би трябвало да се съхраняват на междинния рафт. Не, не в комфортното място, което е отделено за тях и го има на всеки ледник, съвсем! И тъкмо по средата. Вратата е прекомерно „ топла “ за тях. За да могат яйцата да останат свежи по-дълго, би трябвало да им се обезпечи по-хладно място.

Отдолу

Долният рафт е място за сурово месо , риба, птици и мляно месо. Тук приказваме за артикули, които би трябвало да останат охладени най-малко в границите на един ден, не повече. Тези храни се съхраняват най-добре в затворени кутии, в случай че не са в тарелки, по този начин както ги продават в магазина.

Това ще предотврати възможното разпространяване на бактерии , които могат да бъдат открити върху суровото месо. Заедно с капещия сок те елементарно ще се разпространят в хладилника и ще „ заразят “ други артикули.

Вратата на хладилника

Това е най-топлата част на хладилника. Идеална е за мляко и млечни артикули. Дръжте сирена и кисело мляко в горната част на вратата, подправки и сосове в средата, мляко и други питиета в долната част.

Зеленчуци и плодове

Ако имате две обособени чекмеджета, дръжте настрана плодовете и зеленчуците. Ако не, нищо ужасно.

Има единствено един плод, който не може да се съхранява в ледник

Във всеки случай, не трябва да слагате този плод до други плодове.

Това са ябълките. Те отделят газ етилен, който кара плодовете и зеленчуците да се скапват по-бързо. Но преди да се скапват, узряват до нужното положение, тъй че в случай че имате неузрели домати или сливи, сложете ябълка до тях. Избягвайте да вършиме това с бананите, защото процеса на узряване при тях е по-бърз.

Най-добрият метод за предпазване на ябълки е в компактно затворена торба. Друг лайфхак е да сложите ябълката дружно с лука. Това ще попречи на лука да покълне.

Дъното на отделението за зеленчуци и плодове би трябвало да бъде облицовано с хартиени кърпи. Те ще всмукват непотребната влага и плодовете ще се съхраняват по-дълго. А с цел да не се скапват толкоз бързо бананите е задоволително да увиете дръжките им с алуминиево фолио.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР