Това преизчисление на пенсиите всъщност е закъсняло, заяви служебният министър

...
Това преизчисление на пенсиите всъщност е закъсняло, заяви служебният министър
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Преизчисляването на пенсиите е закъсняло

Това преизчисление на пенсиите в действителност е закъсняло, съобщи служебният министър на труда и общественото обезпечаване Гълъб Донев в коридорите на Народното събрание.

Донев разяснява дефинитивно признатата актуализация на бюджета на Държавното публично обезпечаване (ДОО), с която депутатите взеха решение преизчисляването на пенсиите да стане от 25 декември тази година. От същата дата ще се случи и нарастването на минималната пенсия на 370 лева, както и на оптималната, която ще стане 1500 лева.

„ Ние за първи път предлагаме това преизчисление да се случи през коефициента за застрахователен стаж и да подсигурява едни трайно по-високи пенсии за българските пенсионери. Гарантираме една предвидимост и финансова резистентност на българската осигурителна система “, уточни Донев след бурните диспути в Народното събрание.

Освен преизчисляването на края на годината, Народното събрание взе решение за месеците октомври, ноември и декември до края на 2021 година всеки пенсионер да получи по 120 лева месечна добавка, като антикризисна мярка по време на пандемия.

„ Така гласуван закона, с тези доходи и разноски, няма терзания, че не може да бъде изпълнен “, увери общественият министър и добави: „ Това е разновидността, който може да бъде изпълнен и който дава задоволително приходи за българските пенсионери, изключително през зимните месеци “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР