Това правителство е много опасно. С политиката си то засилва

...
Това правителство е много опасно. С политиката си то засилва
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Това правителство е много опасно. Ето вариантите за алтернатива

Това държавно управление е доста рисково. С политиката си то ускорява антиевропейските и антинатовските настроения в страната, то оказва помощ на Путин. Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев в изявление за Нова тв.

Конституционно е допустимо да има ново държавно управление в този парламент, само че политическото ми мнение е, че това доста мъчно може да стане, съвсем е химера, разяснява Цонев и съобщи, че несъгласията сред партиите в ръководещата коалиция не са преодолени.

Слушам Българска социалистическа партия приказват за пай програмен кабинет със същото болшинство. Но и този кабинет бе програмен, имаше 180 страници стратегия. Правиха стратегия в един мол, нищо от нея не се извърши, сподели Цонев.

Ние, Движение за права и свободи, поредно сме съпротива на това държавно управление от първия му ден. Второ – ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ още май месец сподели, че изходът за страната са предварителни избори, напомни зам.-председателят на Движение за права и свободи. Той съобщи, че не е вярна тезата, съгласно която в случай че в този момент се отиде на предварителни избори, страната ще бъде хвърлена в безпорядък.

Защото не беше правилно и предходната година. Същите, хора, които в този момент ни споделят, че ще хвърлим страната в безпорядък, ни накараха три пъти да вървим на избори в случай,че имаше пандемична рецесия, която е по-силна от войната. Ние им казвахме направете кабинет, а на тях им трябваше време да промотират двамата служебни министри, разяснява депутатът.

Антикризисни ограничения ще има. Актуализация на бюджета предходната година имаше при длъжностен кабинет, което бе безспорен казус в 30-годишния ни преход. Това стана с нашата решаваща помощ, напомни Цонев.

С тези параметри, които са предложение, актуализация на бюджета няма да има. Но с други, по-добри – да, безапелационен бе Цонев. И изясни, че на първо четене Движение за права и свободи няма да поддържа бюджета. Но сред първо и второ четене ще подкрепим всички ограничения, даже ще ги усилим и фокусираме, там, където би трябвало, както направихме и през септември 2021 година, с цел да има пари за бизнеса, за пенсионерите, за хората, сподели Цонев. Той удостовери, че Движение за права и свободи ще поддържа намаляването на Данък добавена стойност за хляба и облекченията за горивото. И ще прибавим забележителна сума за животновъди, растениевъди, защото идва продоволствена рецесия, а за тях няма планувани пари,  каза зам.-председателят на Бюджетната комисия в Народно събрание.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР