Това прави отнемането на лиценза на КТБ незаконно. Незаконни са

...
Това прави отнемането на лиценза на КТБ незаконно. Незаконни са
Коментари Харесай

Ще плати ли някой за резила с КТБ или отново плъховете ще се скрият?

Това прави отнемането на лиценза на КТБ нелегално. Незаконни са и дейностите на Българската национална банка и последвалото правосъдно произвеждане в България.

Магистрати, политици и финансисти от най-високите равнища в страната тръбяха осем години, че КТБ била пирамида, от нея се източвали милиони, притежателят Цветан Василев бил бандит, преследваха фамилията му, както и десетки чиновници на разнообразни позиции в институцията, значително от тях лежаха в арестите и са на подсъдимата пейка, някои се разболяха, други починаха…

Ще понесе ли някой отговорност за явно скалъпеното по престъпен метод „ дело на века “?

Висшият правосъден съвет мълчи. Сигурно членовете са на плажа или в именията си в чужина. Мълчи и Инспекторатът към Висш съдебен съвет.

 

Дума не обелват и другояче многословните Иван Гешев и неговата говорителка Сийка Милева. Сотир Цацаров, който стартира цялата „ специфична интервенция по очистване на КТБ “, също е безмълвен. В любовен интервал е, подсещат ме колеги…

Борисов обикаля страната и бълва водопади от нападки против съперниците си, само че не споделя нищо за това, по какъв начин и поради него страната, тоест всички българи, ще заплащат милиарди обезщетения, когато Евросъдът се произнесе и по този проблем. Нали той десетки пъти се пъчеше пред камери и микрофони по какъв начин страната запълнила „ дупката “ в КТБ с милиарди на данъкоплатците. Това, несъмнено бе голяма неистина, тъй като парите са от Фонда за гарантиране на влоговете, който се попълня от вноски на частните банки. Така или другояче един ден поради неговото безучастие или съучастничество България ще заплати милиарди отплата. Както стана по делото против Михаил Ходорковски в Русия. Москва бе наказана да заплати на предприемача обезщетения в размер на 50 милиарда $.

 

Вариантите пред страната ни са два. Първият: Всички отговорни за тежкия неуспех на правосъдната система, Българска народна банка, Министерство на финансите, президентът Росен Плевналиев, гласувалите за банкрута на засекретените заседания в Президентството и прочие съучастници в аферата да си получат заслуженото. Чрез подаване на оставки, следствие на претекстовете да работят по противозаконен метод и отиване в съда. Така постъпват в демократичните страни. Когато има неуспех има и отговорни. И те си понасят заслуженото.

 

Вторият: Няма отговорни. България ще бъде наказана да заплати милиарди, само че никой от отговорните няма да получи отмъщение. А тези отговорни са работили съзнателно, злоупотребявайки с власт и са ощетили българските жители посредством противозаконни дейности. Ще се излежават в скъпите си имения, ще печелят от откраднатите активи на банката и ще си броят милионите. Така както елементарните руснаци изплащат 50 милиарда $ на Ходорковски, а на Путин и камарилата му не им пука, и тук ни чака същото.

 

Политици се пробват да обяснят, че правосъдната промяна и изключително в частта за прокуратурата, не трябвало да се концентрира върху Иван Гешев. Решението на Европейския съд потвърждава изрично, че за всяко действие и неуспех има съответен човек, който носи отговорност. В случая един от виновниците се споделя Иван Гешев. Да не забравяме Цацаров, схваща се…

 

Все отново те, както и останалите по веригата, от през вчерашния ден не са спокойни. Дори са доста уплашени. Има за какво. Съвсем скоро ще им се случат неща, за каквито са вярвали, че са недосегаеми. Излъгали са ги.

 

Плюскането свърши. Идва драйфане и плащане…

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР