„Това означава, че засега ние се обръщаме към диалога, това

...
„Това означава, че засега ние се обръщаме към диалога, това
Коментари Харесай

Френският посланик у нас: Ситуацията е напрегната. Русия се държи като дестабилизираща сила

„ Това значи, че към този момент ние се обръщаме към разговора, това за нас е доста значимо, видяхме и в последните дни със събранието във формат Норманди, което се състоя в Париж, както и телефонният диалог, който френският президент организира с Владимир Путин. Ние бихме желали да продължим по пътя към разговора, един разговор, който обаче е стабилен и изискващ, само че въпреки всичко ни разрешава да действаме за деескалация на напрежението, бидейки по едно и също време с това солидарни със страните, които биха потърпевши при положение на ескалация на напрежението “, добави тя.

Искаме да заемем доста ясна позиция на групова защита взаимно с нашите сътрудници и другари. Готови сме да наложим всички наказания и да вземем всички ограничения, да отговорим по всички нужни способи, само че преди всичко бихме желали да привилегироваме пътя към разговора. Френският и съветският президент се съгласиха, че е нужна деескалация на напрежението. Смятам, че е значимо да дадем късмет на дипломацията, само че в един разговор, който не е доверчив, който е изцяло умишлен за провокациите и заплахите. Така желаеме да работим с нашите американски и европейски сътрудници в идващите седмици и месеци “, разясни Робин.

На въпрос дали е допустимо при повишаване на напрежението, френското командване да изиска да бъдат ситуирани военни сили в България, тя отговори, че командването на НАТО е напълно готово и при положение, че събитията го постановат, ще разгърне и ще приведе в бойна подготвеност тези сили. „ Ще следим с внимание по какъв начин ще се развият събитията идващите дни “, добави посланикът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР