Това означава, че ще изискаме от политическите групи пакетът да

...
Това означава, че ще изискаме от политическите групи пакетът да
Коментари Харесай

Триумф! Българските Превозвачи Спряха Плана Макрон!

Това значи, че ще пожелаеме от политическите групи пакетът да не влиза за разглеждане в Екологичен потенциал. Към момента, поради обстановката, която се е основала и която може да се каже, че е една от дребното невиждани обстановки на блокиране на законодателни оферти, обсъждани в целокупност, няма решение на координаторите. Затова дано да изчакаме, с цел да бъдем сигурни кои да бъдат идващите стъпки, уточни той.

Министърът разясни, че единственото подкрепено от парламентарната комисия през днешния ден предложение за връщането на камионите на три седмици в страната, където е открита компанията притежател, е било отхвърлено по-рано от Съвета на Европейски Съюз, който е страна в договарянията. Изправени сме пред парадокс - Съветът анулира връщането на камиона, а комисията (по транспорт) предлага на Екологичен потенциал връщането на камиона, разяснява Желязков.

Министърът заяви, че представители на Европейската комисия, третата страна в договарянията, са го уверили, че няма да поддържат връщането на камионите на три седмици в страната, където са регистрирани. Независимо, че не сме напълнили площада, вашият глас се чува в залата, обърна се Желязков към превозвачите.

Преди началото на съвещанието пред Екологичен потенциал в Брюксел през днешния ден се събраха стотици водачи от България, Румъния и Полша, които стачкуваха против опитите изискванията на техния труд да бъдат изменени. Протестът бе подсилен от български евродепутати от всички групи, в това число и от водача на ПЕС Сергей Станишев, а в залата на съвещанието участва министърът на превоза Росен Желязков.

Ден по-рано трима български евродепутати - Петър Курумбашев, Андрей Новаков и Ангел Джамбазки, се опитваха да намерят метод да имат право на глас на днешното съвещание на транспортната комисия на Европейския парламент. Причината за тези старания е неналичието на представител на България в транспортната комисия на Европарламента.

Според българския бизнес противоречиви са точките за нощувките в кабината, прибирането в страната, от където е компанията и използването на Директивата за командированите служащи при каботажни транспорти в други страни. Още преди месеци превозвачите ни заплашиха с референдум за излизане на страната от Европейски Съюз, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР