Това обявиха от Министерството на отбраната на САЩПравителството на Съединените

...
Това обявиха от Министерството на отбраната на САЩПравителството на Съединените
Коментари Харесай

САЩ одобриха продажбата на 8 бойни самолета F-16 на България

Това оповестиха от Министерството на защитата на Съединени американски щати

Правителството на Съединените щати разгласи, че е одобрило продажбата на 8 бойни самолета F-16 на България, с цел да "засили сигурността " на тази страна-членка на НАТО, на фона на войната в Украйна. Това съобщи късно довечера организация Франс прес, представена от.

Държавният департамент е уведомил американския Конгрес за желанието си да продаде на България тези изтребители, както и боеприпаси за сумата от 1.67 милиарда $.

Закупуването на нови осем изтребителя F-16 Block 70 от Съединени американски щати е един от предпочитаните планове за модернизацията на въоръжените сили на Българската войска.

Предвидено е реализацията му да се извърши на два стадия: първи - за придобиване на 8 самолета, и втори - за придобиване на още 8 самолета.

В началото на 2019 година по предложение на Министерския съвет и вследствие на решение на Народното събрание за осъществяване на първия стадий бяха подписани четири контракта сред държавните управления на България и на Съединени американски щати за закупуване на осем самолета F-16 Block 70 и обвързваните с тях съоръжение, услуги и въоръжение.

Министерството на защитата продължава подготовката по реализацията на втория стадий от плана.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР