Това обяви заместник-председателят на ЦИК Цветозар Томов пред БНР по

...
Това обяви заместник-председателят на ЦИК Цветозар Томов пред БНР по
Коментари Харесай

Допълнителните 228 машини за гласуване били за демонстрации в Армения и Грузия |

Това разгласи заместник-председателят на ЦИК Цветозар Томов пред БНР във връзка проблема с спомагателните несертифицирани машини, които са като тези за вота на 14 ноември. За тях заяви по-рано през днешния ден на брифинг пред склада с машините Бойко Борисов.

Тези спомагателни машини няма да влязат в приложимост. Дори, в случай че се взети за примерно, да заменят развалени устройства или нещо такава. Без позволение на ЦИК и инспекция на тези устройства, те не могат да бъдат употребявани, разяснява Томов.

По-рано пред OFFNews той увери, че каквото и да е предназначението на този спомагателен импорт, той няма по какъв начин да бъде употребен на изборите.

" ЦИК няма общо с този импорт. Тези машини не са сертифицирани и терзанията, че могат да бъдат употребявани, са прекомерни ", съобщи Цветозар Томов.

Той добави, че в същия склад са и сертифицираните машини за вота и че сега фактически там се работи - по искане на Министерство на външните работи е почнало превозването на 416 устройства за чужбина.

:

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР