Това обяви вътрешният министър в НСВ началото на 2020 г.

...
Това обяви вътрешният министър в НСВ началото на 2020 г.
Коментари Харесай

Рашков: Разследват длъжностно лице от Община Варна, ръководило престъпна група

Това разгласи вътрешният министър в Народно събрание

В началото на 2020 година Специализираната прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане против длъжностно лице от администрацията на Община Варна за това, че от януари 2016 година е управлявало и взело участие в незаконна група за измами и документни закононарушения. Това стана ясно от отговор на вътрешния министър Бойко Рашков на въпрос от народния представител Цончо Ганев по време на парламентарния надзор, съобщи NOVA.

Рашков описа, че в службата за битка против проведената престъпност във Варна през 2019 година е постъпилаинформация за противозаконни дейности от страна на чиновници - специалисти в администрацията на общината. Данните били, че са получавани и разпределяни облаги, с което бюджетът на общината е бил ощетен в огромни размери.

Направена е информация и са събрани данни за корупционна активност, които саизпратени на Спецпрокуратурата. През февруари 2020 година е образуванодосъдебно произвеждане. В хода на следствието са били извършени голям брой разпити и експертизи. През октомври 2021 година е бил изпратен отчет на наблюдаващия прокурор.

След това Спецпрокуратурата е изискала материалите от досъдебното произвеждане, само че до сегашния миг няма получени инструкции към органите на Министерство на вътрешните работи, изясни министър Рашков.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР