Това обяви д-р Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация Подготвяме

...
Това обяви д-р Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация Подготвяме
Коментари Харесай

Откриват телефон за консултации за пациенти с хронични заболявания

Това разгласи доктор Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация

" Подготвяме пакет от ограничения, които да понижат риска при пациенти с хронични заболявания от възпаление с ковид. Общо взето мярката е да се пазят най-уязвимите групи ". Това разгласи доктор Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация на постоянния брифинг на Националния действен щаб за битка с ковид. " Първи стадий на това, което създаваме, е да се подава вярна информация към пациентите с хронични болести. От през днешния ден откриваме безвъзмезден телефон, на него лекари от сдруженията ще дават съвещания на пациенти с хронични болести. Това е консултационна линия за хронично болните, с белодробни болести, сърдечни болести, диабет, които биха желали да се съветват, за ограничения, които могат да подхващат в тази обстановка ", добави Хасърджиев.

Той изясни, че детайлностите към организацията ще бъдат обсъждани с Националния действен щаб.
" Целта е да предпазим тези, които са най-уязвими от тази зараза. Хората могат да се обаждат на тези линия в работно време от 9 д 18 ч., ще имаме консултанти. Осигурена е опция за виртуален обзор по документи, имаме и виртуални стаи и за по-подробни прегледи при положение на потребност. На уеб страницата на националната пациентска организация, където има информация за COVID-19, ще подаваме информация за новостите, които всекидневно излизат. Трябва да създадем по този начин, че да сведем до най-малко тези хора да са в контакт със инфектирани ", разясни Хасърджиев.

В идващите месеци към тези пациенти би трябвало да има доста особено отношение до изчистване на вируса.

" Втори стадий от цялостния пакет ограничения е при случаите, когато се разрешава болният да бъде постен и от доктор с всички защитни средства. Финансите за тази самодейност са от донори, от компании, от задгранични посолства ", сподели още Хасърджиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР