Това написа във Фейсбук Калоян МетодиевМинистърът на икономиката и президентът

...
Това написа във Фейсбук Калоян МетодиевМинистърът на икономиката и президентът
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Министърът на икономиката самопризна за нагласен конкурс за  яз. „Огоста“ 

Това написа във Facebook Калоян Методиев

Министърът на стопанската система и президентът шумно оповестиха, че притеглят 1 милиард евро инвестиция за градеж на плаващ слънчев парк върху водите на язовир „ Огоста “.   Оставяме настранa множеството въпроси към самият план – за благосъстоятелност на язовира, за строително-ремотни действия, за националнa сигурност, за екология, за компанията„ Профайн Енерджи Гмбх “, която не била капиталов фонд, а компания за дограма.  Най-важното са признанията на министъра от парламентарната естрада, които го уличават в нагласена конкурсна процедура, което е корупция във висша степен. Ето обстоятелствата: 

Между министъра на стопанската система и изпълнителният шеф на компанията Петер Мросалик в подписан протокол за желание (синоним на меморандум) (20.12.2022)

Определяният като топ вложител Мросалик и служебният министър на стопанската система са признати в президентството от Румен Радев (20.12.2022).

И тук идва забавното. По време на парламентарния надзор същият ден, откакто изброява серията от проблеми към язовира (собственост, екология, потребност от ремонт, садки и т.н.) Никола Стоянов декларира от парламентарната естрада: „ Едва откакто се чуе мнението и на всички институции, и на локалната общественост, ще можем да приказваме дали изобщо ще бъде стартирана във времето конкурсна процедура за подобен план “. (видео запис и стенограма – парламентарен надзор 20.12.2022)

Тоест, първо намираме верния вложител, подписваме документ, а след това стартираме конкурсна процедура за избор на вложител. 

Защо се прави конкурс откакто всичко е подписано и решено? Нагласен ли е този конкурс? Ако се прави конкурс (състезание) за един участник това поражда подозрение за тежка корупция във висша степен? 

Приказките за възобновление на северозапада през този величествен план се разрушават във един  простичък факт: 

Планираните работни места, с които ще се възроди района, са словом и цифром – 9 (девет). Отделен въпрос е кой тъкмо ще печели от изкупуването на тока от това оборудване. 

Това служебно държавно управление се е самозабравило и с всеки минал ден затъва във от ден на ден съмения за корупционни кавги, нагласени поръчки, комрометирани назначения, кавги, несръчност. Не сме имали такова държавно управление.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР