"Това може да е последното заседание на Министерския съвет. Искам

...
"Това може да е последното заседание на Министерския съвет. Искам
Коментари Харесай

Министерски съвет предлага сключване на договор за 7 кораба с втечнен газ

"Това може да е последното съвещание на Министерския съвет. Искам да благодаря за цялата работа.

Мисля, че имаме доста положителни резултати, с които да се похвалим. До последния миг ще решаваме огромните задания и провокации ".

Това сподели министър председателят в оставка Кирил Петков преди началото на съвещанието на кабинета в четвъртък.

Петков изброи и значимите тематики, които министрите ще разискват. Първата е предложение от Министерството на енергетиката за подписване на контракт за седем карго кораба с полутечен газ - доставка на LNG, която ще усъвършенства енергийната сигурност на България.

„ Условието за приемане на тези количества е идващият месец служебното държавно управление и служебното Министерство на енергетиката да обезпечи нужната инфраструктура от Гърция и Турция”, изясни министър председателят в оставка, представен от Нова телевизия.

Според него договорът, който през днешния ден ще бъде препоръчан, е значима стъпка на екипа му, взаимно с Европейската комисия, за обезпечаване на природен газ за идващите шест месеца.

Правителството ще одобри и новата стратегия за отплата на бизнеса поради цената на тока, считано от 1 юли до 30 септември. За крайните консуматори ще бъде обезпечен таван от 250 лева

„ По този метод държавното управление обезпечава предвидимост на бизнеса през идващите месеци в изискванията на енергийни провокации. Реално ще помогнем на 633 000 небитови крайни клиенти”, похвали се Петков.

Кабинетът отпуска и 150 млн. за мярката за горивата. Едновременно с това активността си ще стартира работна група сред организация „ Митници” и Национална агенция за приходите за ограничение износа на нефтени артикули с съветски генезис, считано от 5 декември.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР