Това много високо ниво на доверие, сходно във всички възрастови

...
Това много високо ниво на доверие, сходно във всички възрастови
Коментари Харесай

Хората са прекалено доверчиви към изкуствения интелект frognews.bg

Това доста високо равнище на доверие, сходно във всички възрастови групи, е съпроводено от равнодушие към евентуалните опасности, без значение дали става въпрос за хакерски атаки и " дълбоки имитации " (манипулирани по дигитален метод изображения, които са доста реалистични).

 

Според 70 % от осведомените с тях интернет консуматори генеративните изкуствени интелекти се трансформират в желан инструмент за търсене на рекомендации за артикули или услуги, вместо търсачките.

 

Проучването, обхванало 10 000 души на възраст над 18 години, демонстрира, че 53 % им се доверяват за помощ в ръководството на финансите си, 67 % - за медицински диагнози и рекомендации, а две трети са подготвени да ги употребяват за препоръки по отношение на персоналните си взаимоотношения или житейските си планове. Най-изразена е наклонността измежду поколението на бейби бумърите (70 процента).

 

Близо 50 % от интервюираните не се тормозят, че генеративният изкуствен интелект се употребява за основаване на погрешна информация и единствено 34 % се притесняват от способността му да основават фишинг имейли за осъществяване на хакерски атаки.

 

Една трета от участниците в допитването се тормозят от проблеми с авторските права, а 27 % - от потреблението на логаритми за подправяне.

 

Изкуственият разсъдък ликвидира човечеството до 2030 година, считат специалисти

 

Потребителите на интернет, които постоянно употребяват генеративен изкуствен интелект, към момента са огромно малцинство - 7 % от тях прибягват до най-широко употребяваната функционалност за диалог няколко пъти седмично, а 8 % - няколко пъти на ден.

 

Степента на задоволеност на потребителите нараства до съвсем 90 %.

Данните сочат още, че 43 % от интервюираните желаят компаниите да употребяват генеративен изкуствен интелект, с цел да взаимодействат с тях, 70 % желаят да получават рекомендации за нови артикули и услуги, а 64 % са подготвени да вършат покупки на тази база.

 

Шестдесет и седем % от участниците в изследването имат вяра, че генеративният изкуствен интелект е в положение да предложи персонализирани рекомендации във връзка с модата и интериорния дизайн. Резултатите демонстрират още, че тези удобни отзиви не се разграничават значително сред възрастовите групи.

ChatGPT надмина средностатическия човек по прочувствена просветеност

 

" Потребителите по целия свят са удивително добре осведомени за съществуването на генеративния изкуствен интелект и всеобщо го одобряват, само че методът, по който тази технология работи, и обвързваните с нея опасности към момента са прекомерно едва разбрани ", споделя Нирадж Парихар от " Capgemini ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР