Това мнение изрази пред БНР социологът Боряна Димитрова от Алфа

...
Това мнение изрази пред БНР социологът Боряна Димитрова от Алфа
Коментари Харесай

Социологът Боряна Димитрова: Кабинетът Главчев е политически ба...

Това мнение изрази пред БНР социологът Боряна Димитрова от " Алфа Рисърч ".

 

Според нея служебният министър-председател Димитър Главчев ще покаже твърда позиция и няма да смени противоречивия силов министър Калин Стоянов. По думите й промени на състава може да има, само че това ще са евентуално един, двама.

Специалистът сподели още, че препоръчаните министри са предстоящи, без ярки политически фигури. 

 

" Смятам, че кабинетът е политически уравновесен, а не политически безпристрастен. Виждам палитра от политически лица и това се вписва в логиката на конституционните промени – претендентите за министър председатели да се избират от избран кръг, само че да не са ярки политически фигури ", посочи Димитрова.

 

Социологът допуска, че самата конституционна промяна обрисува периметъра, в който могат да се търсят претендентите за министър председател и министри, откакто са посочени позициите, сред които може да се избира длъжностен министър-председател.

" Когато президента Румен Радев правеше служебни кабинети, той търсеше предстоящо министри от президентската администрация ", напомни специалистът.

 

В предложенията на Главчев за министри се основава напрежение към Министерство на вътрешните работи и електронното ръководство, показа мнението си тя и изясни, че след оставката на професионалното управление – основният секретар Живко Коцев, промяна и на политическото би обезглавило Министерство на вътрешните работи.

 

Според Димитрова Калин Стоянов е " не ябълката на раздора, а боксовата круша на раздора ". 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР