Това мнение изрази пред БНР доц. Иво Инджов, политолог и

...
Това мнение изрази пред БНР доц. Иво Инджов, политолог и
Коментари Харесай

Иво Инджов за ролята на газа в изборите и играта на ПП, ГЕРБ, БСП, ИТН и ”Възраждане”

Това мнение изрази пред БНР доцент Иво Инджов, политолог и учител по политически връзки. По думите му изборите ще протекат в условия на протестна вълна, която ще се ускорява през септември, като Демократична България към този момент се е позиционирала интензивно по тази тематика.

Според Инджов дали гражданските митинги биха изиграли ролята на коректив на служебното държавно управление, или ще активизират главно последователи на партиите от либерално-демократичния набор, към момента е рано да се каже. Преподавателят счита, че с четвъртите подред избори за година и половина към момента се наместват тектонични пластове - развой, почнал по думите му с митингите от 2020 година

" Наместването на тектоничните пластове значително зависи от електората. Играчите вършат, каквото могат, с цел да ги разместят. Трябва обстановката да се успокои и да има вероятности за по-устойчиво и по-дълго ръководство. Да има работещо ръководещо болшинство, което да изкара най-малко година и половина – две. "

Политическа партия ще отбива офанзивите на ГЕРБ на газовия фронт и ще контраатакува, началото на акцията на " Капитан Андреево " беше доста символно, означи Инджов.

За Българска социалистическа партия той уточни, че обстановката на партията е " извънредно сложна " и ѝ следва сложна акция за опазване на позициите от предходните избори, като в средносрочен проект е " обречена на загуби, на понижаване на електоралното въздействие, в случай че не почисти своя политико-идеологически облик ".

Предложението на Слави Трифонов за референдум за полупрезидентска република политологът дефинира като " обезверен опит на Има Такъв Народ да се върне в играта " и " поклон към гласоподавателите, които поддържат президента Радев ", като от Има Такъв Народ " разчитат оттова да пристигна избавителната помощ ".

Много ниска изборна интензивност ще напомпа резултата на " Възраждане ", добави още Иво Инджов. По думите му факторът мигранти ще бъде с по-скромен резултат, в случай че изборната интензивност е по-висока.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР