Това коментира в предаването Тази събота“ Любослав Костов, директор на

...
Това коментира в предаването Тази събота“ Любослав Костов, директор на
Коментари Харесай

Любослав Костов: На теория ръстът на доходите и инфлацията се изравняват, но на практика не

Това разяснява в предаването „ Тази събота “ Любослав Костов, шеф на Института за обществени и синдикални проучвания и основен икономист на КНСБ.

 

„ Проверките малко закъсняха. Не са намерили нарушавания там, където не са влезели. Има големи бариери за вход в бранша. Когато цената е двойно по-висока на щанда, в сравнение с при производителя – явно има по веригата картелно споразумение “, безапелационен е той.

 

Костов посочи, че сега и Българската организация за сигурност на храните, и Национална агенция за приходите, и Комисия за защита на конкуренцията, и КЗП правят инспекции, само че цените на стоките ще спаднат гладко.

 

„ През тези шест месеца, до момента в който чакаме това да се случи, би трябвало да порастват приходите, би трябвало да има бюджет, би трябвало да има политика по приходите. Затова е значимо да имаме постоянно държавно управление “, сподели още икономистът.

 

Според него слагането на таван на цените не е положително решение в пазарна стопанска система.

Отлагането на приемането на еврото беше предстоящо, разяснява Костов.

 

„ Знаехме, че инфлацията е висока. Три закона не бяха признати в последния парламент, само че това не е непоправимо. Важно е да заявим, че такава е посоката. Важно е да каже, че съвсем няма да има проинфлацонен резултат. Доходите ще набъбнат.

 

След като Литва влезе в еврозоната, междинната работна заплата се подвигна със 108% и стане 1500 евро “, акцентира икономистът от КНСБ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР