Това коментира пред БНР доц. Христо Хинков, директор на Националния

...
Това коментира пред БНР доц. Христо Хинков, директор на Националния
Коментари Харесай

Доц. Христо Хинков: Топим се по-бързо от снежна топка. Политическата класа е изключително недостойна

Това разяснява пред БНР доцент Христо Хинков, шеф на Националния център по публично здраве и разбори. " Самото антиваксърско придвижване не е толкоз огромно и в същината си е нещо по-различно, то е ню ейдж, нов взор към природата, чувство към непринуденост. Няма една медийна политика, която да сервира нещата еднопосочно, а това основава огромен проблем... Нещата във връзка с публичното здраве, на здравните познания на популацията, на неговата просвета са от дълго време изпуснати... Имаме раздрани връзки сред обособените системи, имаме неопитност за такива рискови обстановки, би трябвало незабавно да реформираме системата в изискванията на пандемия ".

" Има разбъркване на два метода. Епидемиологичен и административен. Първият споделя, че би трябвало да се предпазят рисковите групи, ранимите, секторите, където най-вече може да се популяризира болестта. Вторият споделя, че, в случай че се вкарва една мярка, тя би трябвало да е за всички. Смесването на тези два метода довежда до половинчато решение ".

По думите му е неточност учебните заведения да бъдат затворени. И изрази страдание, че " публично здраве " от дълго време е единствено един термин в България.

" Ние имаме вяра на предишния ден, а не на бъдещето, това е огромен проблем на българите. Политическата класа е извънредно недостойна за популацията, което има претенциите да ръководи. И най-светли усеща, и най-тежки проблеми се експлоатират по политически метод. Това е непоносимо ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР