Това, което виждаме, можем да го сравним с 2001 г.,

...
Това, което виждаме, можем да го сравним с 2001 г.,
Коментари Харесай

Проф. Румяна Коларова с плесница срещу Харвардите: Обръщението на Кирил Петков в парламента беше едно недоразумение. Няма никаква логика да харесваш Бойко Рашков, а да отхвърляш Нинова

" Това, което виждаме, можем да го съпоставим с 2001 година, когато пристигна Национална движение „Симеон Втори" на власт. Разликата е от земята до небето. Тогава имахме проф. Огнян Герджиков, Соломон Паси и още доста хора, които даваха спомагателен престиж на Симеон Сакскобургготски. Докато в петък обръщението на Кирил Петков в Народното събрание беше едно неразбирателство. Асен Василев несъмнено е човек с разсъдък и визия, само че би трябвало екип, който не знаем от къде ще пристигна ". Това съобщи политологът проф. Румяна Коларова в ефира на Българска национална телевизия.

" Слушах представител на ДСБ, на която съм измежду създателите. Той сподели, че харесвал Бойко Рашков, само че не и Корнелия Нинова. Не мога да схвана тази логичност. Когато става дума за преформатиране на политическото пространство, не става въпрос за партии, а за полезности. В Германия също има сходна настройка - да гласуваш за някого единствено тъй като мразиш другия. В сходно лявоцентристко държавно управление трябваше да има поддръжка, само че извън, както направи Радан Кънев със своята почтена позиция. По-добре е да излезеш от хомота и да останеш отвън кабинета ", сподели още Коларова.
свързани новини48203на 22.11.2021
" През 2001 година имаше 2 партии, които въпреки че бяха отслабени, имаха доста ясни позиции и тези като опозиции. Дясното в Народното събрание съществува към момента поради гражданската квота. Когато обаче се конструира сходен кабинет, не съм уверена, че да се даде единствено общественото министерство, ще е задоволително, тъй като се получава парцелиране. Социалното министерство зависи от финансовото, а то - от премиера. Възможността на Българска социалистическа партия да наложи левите политики е извънредно лимитирана. Присъствието на левицата мощно девалвира. Много по-естествено беше Корнелия Нинова да бъде ръководител на Народното събрание, само че нямаше по какъв начин да се случи, защото от Демократична България нямаше да се съгласят ", добави политологът.

" В първия парламент никой не искаше да прави държавно управление. Големият въпрос е за какво нямаше кабинет през второто Народно заседание? Слави Трифонов си повярва, че на третите избори ще има още по-голяма поддръжка, само че не е умел политик. Неправителствените организации зависят от донори. В България има недоумение и нездравословен негативизъм за посланичество на ползи. Лобирането съществува на всички места по света. Важното е то да е транспарантно. Логиката е да бъде спестена некомпетентността на държавната администрация ", уточни Румяна Коларова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР