Това, което виждаме днес, е висша форма на лицемерие и

...
Това, което виждаме днес, е висша форма на лицемерие и
Коментари Харесай

Примирието в „сглобката“ е временно, следващият конфликт ще е за Конституцията, смята Корнелия Нинова

" Това, което виждаме през днешния ден, е висша форма на двуличие и измама. Вчера се избиха за подуправителя на НЗОК, споделиха си думи, които са нечувани, и през днешния ден се прегърнаха и заедно ще ги молят и двамата да си подадат оставките ". Така ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява в коридорите на Народното събрание днешната среща сред водачите в ръководещата коалиция и взетите решения по повод ръководителите на Националната здравноосигурителна сподели (НЗОК).

" Лицемерие, дъно в държавното ръководство, не може да се ръководи по този начин страната – 10 души се гаврят със седем милиона ", съобщи Нинова.

" Днешното помирение е краткотрайно преди идващия гърмеж, той ще е до края на декември и се споделя " Конституция ", тъй като ще се избият по какъв начин да си разделят правосъдната власт ", добави водачът на Българска социалистическа партия.

" Днес час и половина се договаряли по какъв начин да си разпределят регулаторите и службите, по какъв начин един път не се събраха за 10 минути да решат казуса с електронните предписания, неналичието на медикаменти за диабет, над 50 общини без достъп до болница ", сподели още тя.

По думите ѝ занапред между тях ще си договарят нещо за Шенген. И добави: " Шенген е стратегическа цел за България освен за тази " сглобка ".

" През декември се обрисува още веднъж да не получим " зелена светлина ". Затова скърбя, че двата вота на съмнение не са минали, само че има и доста други мотиви да се желае оставката на държавното управление ", сподели още Нинова.

" Възраждане " и " ИТН ", съгласно нея, са били " използвани през вчерашния ден, когато се избираше подуправител на НЗОК, а през днешния ден са изхвърлени ".

Тя изясни още, че Българска социалистическа партия не е правила в никакъв случай коалиция с националисти, нито в съюза, който провеждат, от патриотични партии има националисти. " Вчера категорично обясних от трибуната на Народното събрание на въпрос на " Възраждане " за какво не са поканени - тъй като са националисти ", напомни Нинова.

В началото на идната седмица следва среща на централното и градското управление на Българска социалистическа партия, на която тематиката за избор на ръководител на Столичния общински съвет ще бъде разисквана, уточни ръководителят на Българска социалистическа партия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР