„Това, което видяхме през последната седмица, надхвърля човешките очаквания. Въпросът

...
„Това, което видяхме през последната седмица, надхвърля човешките очаквания. Въпросът
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова: Основният въпрос е какво ще се случи със заложниците на първо време

„ Това, което видяхме през последната седмица, надвишава човешките упования. Въпросът е какво ще стане в идващите 24 часа и идващите дни.”. Това съобщи някогашният дипломат на България в Израел Румяна Бъчварова в ефира на NOVA NEWS.

„ Хамас” разгласи за ден на гнева и прикани своите последователи на всички места по света да се включат с офанзиви. От друга страна се чака да има интервенция в Газа”, обясни Бъчварова.

Тя добави, че неслучайно Израел прикани 1,100 млн. жители на Газа да се придвижат в южна посока. „ Жителите на Израел са по-спокойни, тъй като въздушните удари от Газа са намалели, само че в разнообразни точки на територията на Израел се предотвратяват разнообразни терористични актове. Основният въпрос е какво ще се случи със заложниците първоначално.”, сподели някогашният ни дипломат в Израел.

Според нея задачата е колкото се може повече заложници да бъдат избавени, последните данни са за 162-ма заложника. Има доста филантропични чиновници на Организация на обединените нации, които също са на територията на Газа, изясни Бъчварова.

" Истинското утешение може да пристигна единствено когато има ясна опция на досегашното положение на спора и стартират договаряния ", добави дипломатът ни.

Относно отражението на тази обстановка в света и по-конкретно, в страната ни, тя изясни, че една степен на подготвеност на българските институции и служби на тази невиждана офанзива, би било добре.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР