Това, което видяхме, не беше режисирано, но беше стиковано. При

...
Това, което видяхме, не беше режисирано, но беше стиковано. При
Коментари Харесай

Поптодорова: Имало е тайна договорка за удара в Сирия

Това, което видяхме, не беше режисирано, само че беше стиковано. При неналичието на такава стиковка можеше да се стигне до едно експлоадиране на районна война. Според мен руснаци и американци са се договорили. Това съобщи в ефира на Нова телевизия някогашният ни дипломат в Съединени американски щати Елена Поптодорова.

" Ударът преди една година също беше дискретно конкретизиран, с цел да няма отстреляната страна аргументи да отвръща с по-голяма мощност. Има диалози на равнище генерални щабове, които би трябвало да уреждат всевъзможни неочакваности ", сподели тя.

" Бих желала да мога да кажа " Край, това беше ". Този удар обаче нищо не реши. По сведения на специалисти, разрушенията не са огромни. Стана дума за ходатайство. Така както се договарят военно-техническите параметри на военните удари, то по този метод вървят и политически сондажи. Ердоган към този момент е совалка сред Тръмп и Путин ", сподели Поптодорова.

" Говорейки за Сирия, ние в действителност приказваме за Русия и по този начин ще продължи. Мисля, че би трябвало да има деяние в самата Сирия. Според мен ще има деяние от страна на Асад, той има да прави още работа вкъщи и не е изчистил цялата територия на Сирия от неговите съперници. Това може да стане единствено по боен път ", съобщи Тодорова.

" Химическото оръжие е доста злокобен знак на кавга. Асад не е срял да бомбардира. С химическа офанзива искаш цялостно преодоляване на територия. Сигурно ще има пауза за прегрупиране ", счита още тя.

" Мисля си, че този удар, както беше ориентиран обществено против Асад, само че в действителност бе предопределен за Русия. Франция е най-силният мотор. Саркози, Оланд и Макрон имат идентична позиция към Сирия. Това беше тест. След размитата първа алена линия при президента Обама, в този момент повторно се чертае такава. Това беше тест за Съединени американски щати, в действителност ли още са първа мощ. Тест е и за Русия. Смятам, че към този момент би трябвало да се мисли в по-глобален проект ", приключи тя. /Марица.бг

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР