Това, което видяхме, когато започна войната, и това, което видяхме

...
Това, което видяхме, когато започна войната, и това, което видяхме
Коментари Харесай

Елизабет Брау: Путин е човек, чийто свят се случва само в главата му

Това, което видяхме, когато стартира войната, и това, което видяхме от този момент – в това число речта му през вчерашния ден – в действителност е резултат от човек, чийто свят се случва единствено в главата му ", споделя Елизабет Брау пред CNN, представена от през днешния ден.бг.

Западните водачи и службите за сигурност харчат големи средства, с цел да влязат в главата на съветския президент Владимир Путин. Това е на вятъра упражнение - в моменти, когато Западът смяташе, че съветската война в Украйна може да губи своята мощ, Путин удвои офанзивата.

Сега очевидната пауза в напредването на съветските войски кара Запада да се досеща: Дали военните старания на Русия са в застой? Или това е тактическо прегрупиране?

Така или другояче, една запалителна сталинска тирада в сряда вечер, в която Путин назова руснаците, които се опълчват на войната, " предатели ", означи смяна в тона и знак, че не всичко върви по проект, споделят специалисти. Може би по-тревожното е, че доста наблюдаващи виждат това като знак, че ръководителят на съветската страна, изправен пред крах в Украйна, ще предприеме злопаметен завой вкъщи и ще се оправи по-силно от всеки път с всевъзможни признаци на противоречие.

Докато някои руснаци поддържат войната, доста други стачкуват против нея по улиците, изцяло наясно, че ще бъдат задържани от тежко въоръжена полиция даже за най-мирните демонстрации. Руската страна направи всеобщите митинги противозаконни, а в този момент и обиждането на военните е срещу закона. Все отново хората се появяват на групи, до момента в който други показват изцяло сами. Дори самотни протестиращи са арестувани, демонстрират видеоклипове в обществените мрежи.

Журналистката, която скочи пред камерата на следена от страната новинарска стратегия, държейки антивоенен афиш, се трансформира в звезда за свободата на словото в Русия. Известна балерина напусна Болшой. Руските военнопленници приканват Путин да употребява агитация, с цел да оправдае войната.

Путин, който се радва на непрекъснато високи рейтинги в Русия, в този момент се обръща към тактика за заплашване, с цел да държи руснаците настрани, кават специалисти. Речта му в сряда тъмно загатва, че тези руснаци, които не са на негова страна, всъщност са предатели - смразяващи думи в страна, където всеобщите политически репресии и системата ГУЛАГ към момента са в живата памет.

" Западът ще се опита да разчита на по този начин наречената пета колона, на национални предатели, на тези, които печелят пари тук при нас, само че живеят там. И имам поради " живеят там " даже не в географския смисъл на думата, а относно  техните мисли и робското им схващане ", сподели Путин. Под " пета колона " нормално се схващат симпатизанти на врага по време на война.

" Такива хора, които по самата си природа са душевен ситуирани там, а не тук, не са с нашия народ, не са с Русия ", съобщи Путин, подигравайки ги като вид, който " не може да живее без стриди и независимост на пола ".

" Но всеки народ, и още повече съветският народ, постоянно ще може да разграничи същинските патриоти от сган и предатели и просто да ги изплюе като комар, който инцидентно е влетял в устата им ", сподели той.

За Татяна Становая, създател на компанията за политически разбори R. Politik, речта на Путин потвърди, че проектът на водача се е провалил.

" Струва ми се, че всичко стартира да се разрушава за Путин. Тази негова тирада е обезсърчение, мощна страст, импотентност ", написа тя в формалния си акаунт в Telegram.

Посочвайки обстановката в Русия, Становая твърди, че Путин губи и борбата за известност.

" Това е началото на края. Да, ще извият лактите на всички, ще ги заключат, ще ги затворят, само че към този момент всичко е без бъдеще... Всичко ще се спука и ще се изплъзне ", добавя тя.

Елизабет Брау, старши помощник в American Enterprise Institute, споделя, че речта на Путин отразява какъв брой изолиран е станал съветският водач.

" Това, което видяхме, когато стартира войната, и това, което видяхме от този момент – в това число речта му – в действителност е резултат от човек, чийто свят се случва единствено в главата му ", споделя Брау пред CNN, обяснявайки по какъв начин Путин се е изолирал интензивно по време на пандемията и в този момент е още по-ограничен, защото западните наказания удрят съветската стопанска система.

Тя споделя, че той вероятно е сюрпризиран и сърдит от това какъв брой надалеч е стигнал Западът със санкциите и в този момент се тормози от реакцията, която евентуално скоро ще пристигна от съветския народ.

" Има нещо като оскърбление в страната, която руснаците се скупчиха в IKEA, с цел да получат всеки финален продукт, който е разполагаем, преди да напусне страната – това е унизително и, несъмнено, само че и много плашещо, когато помислете за евентуалната реакция измежду съветската общност, откакто тези потребителски артикули към този момент не са налични ", споделя тя.

Зловещото предизвестие на Путин към руснаците пристигна, когато Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи, че инвазията " значително е спряла по всички фронтове ".

" Руските сили реализираха най-малък прогрес по суша, море или въздух през последните дни и не престават да понасят тежки загуби ", написа министерството в Twitter, добавяйки, че украинската опозиция остава " твърда и добре координирана ".

Това съответствува с оценката на върховен чиновник на защитата на Съединени американски щати, който сподели пред кореспонденти в понеделник, че съветските сили в и към няколко основни града не са постигнали забележителен прогрес през предходния уикенд.

Може би е желателно да четете сред редовете на тази пауза. Руската войска е надалеч по-мощна от украинската във всяка мярка. Всеки " застой " е по-вероятно да бъде тактически, в сравнение с знак за оттегляне на Русия.

Въпреки това, съветската инвазия не донесе лесни избори за Путин. През 2014 година Русия съумя да анексира Крим за към три седмици - същото време, през което тази война бушува до момента. Съпротивата на Украйна, подкрепена от оръжия, изпратени от Запада, е по-голяма, в сравнение с Путин е пресметнал, споделят специалисти.

Това излиза наяве от метода, по който съветските сили в този момент бомбардират цивилни цели безсистемно. Те също по този начин демонстрират признаци на разпъване до своите граници.

В отчет за оценка на публичното разузнаване, оповестен във вторник от Министерството на защитата на Обединеното кралство, се споделя, че Русия приканва подкрепления от цялата страна. Това включва източната част на Руската федерация, войските на Тихоокеанския флот и Армения, както и бойци от " частни военни компании, сирийци и други наемници ".

Броу сподели, че спирането на придвижването на съветските сили евентуално е резултат от това, че Русия създава идващите стъпки.

" Русия явно разчиташе на бърз и съдбоносен триумф, който не се случи. Те се изправят против по-обединени, по-добре подготвени украински бойци, в сравнение с Русия прави оценка ", споделя тя. " Така че те минаха към проект Б, който беше брутална война, само че Украйна стои твърдо. Те си завоюват градове, неотдавна освободиха локален кмет, който беше покорен. Така че, в случай че това не работи, какво е проект С? "

Най-малкото съпротивата на Украйна сложи страната на по-добро място за договаряния с Путин, в сравнение с би била при започване на войната, твърди Брау.

Това, което Путин няма да желае, е да загуби доста повече бойци, добави тя. " Ако Русия се върне от украинската война с изцяло унищожена войска, явно е преследвала неверна тактика. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР