“Това, което толкова мъчително се опитваме да преодолеем вече година

...
“Това, което толкова мъчително се опитваме да преодолеем вече година
Коментари Харесай

Вигенин разкри дали има вариант за съставяне на правителство

“Това, което толкоз трудно се опитваме да преодолеем към този момент година и половина – да се откъснем от този авторитаризъм и този олигархичен модел,

основан от ГЕРБ с поддръжката на ДПС, може да се окаже на вятъра изпитание, в случай че на тези избори допуснем нещата да се върнат назад.

Затова хората би трябвало да излязат да гласоподават. ” Това заяви Кристиан Вигенин от БСП в ефира на Нова тв.

На въпрос дали съществува вид за сформиране на държавно управление в това Народно заседание, което социалистите биха подкрепили, той отговори:

„ Теоретично несъмнено съществува подобен вид, само че ние имаме стратегия, която при всички случаи първо би трябвало да я забележим.

И второ, това явно би трябвало да бъде държавно управление без ГЕРБ и ДПС “.

По отношение на възможна коалиция с „ Възраждане “, той сподели: „ Може да се разсъждава върху вид за някаква поддръжка, без присъединяване “.

“Едно е да имаш положителното предпочитание нещо да се промени, само че друго е да можеш да преодоляваш това тежко завещание в ръководството.

БСП показа, че знае по какъв начин да се случват нещата и имахме проект в това ръководство, добави той.

По неговите думи левицата е била стабилизиращ фактор в държавното управление:

“А в този момент, с ясни послания, проект, политики и способени персони в Народното събрание, а и в бъдещето ръководство, в случай че сме по-силни, ще имаме по-силно ръководство, което по-целенасочено да работи по новата посока на развиване на България ”, безапелационен е Кристиан Вигенин.

„ Не очаквайте при по този начин образуваното Народно събрание БСП да поема същата отговорност. Надявахме се на по-добри резултати, само че не можем да назовем и тези неуспех.

По-малко гласове имаме спрямо други избори, само че това е неще, на което можем да стъпим и работим за идващия избор “, счита той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР