Това, което ще кажа, не е в защита на Джейхан

...
Това, което ще кажа, не е в защита на Джейхан
Коментари Харесай

Мирчев ПП-ДБ: Утре може да се окаже, че нямаме държава

Това, което ще кажа, не е в отбрана на Джейхан Ибрямов съответно - на негово място можеше да е всеки, оказал се ситуационно неуместен за оня, който дърпа конците в страната. Това, което ще кажа, е в отбрана на демократичния правов ред. Уточнявам, тъй като измежду делението на “лагери ” на моменти губим хубавичко си преценка. А тя занапред ще ни би трябвало.

Често са ми казвали: “Стига с тия бухалки, за които все говорите, доста е нереално ”. Ето ви го образеца, с цел да спрем с нереалното. Действията против Ибрямов са чиста проба наказателна акция на Пеевски, освен това едвам прикрита.

Това разяснява във " Facebook " депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Имаме случай на нелегално задържане и противозаконна приложимост на специфични разследващи средства по отношение на човек с (тогава) към момента настоящ имунитет. Имаме и още нарушавания (разследващ, който влиза в ролята и на свидетел), за които виждаме опит да бъдат заметени под килима с внушението, че задачата (да заловен престъпление) оправдава средствата (да заобиколят закона).

В тази цялата нелепа драматургия няколко институции са употребявани точно като бухалки, разчитащи, че обществото няма да задълбае в проблема и никой няма да обърне внимание на несъгласията. Аз обаче мисля, че нямаме право да мълчим, когато се вижда по какъв начин институции, които чакаме да работят законово и независимо, вместо това поясняват закона както изнася на техния гарант. Първо в Народно събрание смъкваме имунитета, след това арестуваме, по този начин е по закон. И няма по какъв начин хем да се провежда планувана акция с белязани пари, хем да го арестуват за “заварено ” тежко закононарушение.

Освен че подкопават съществено демократичния правов ред, сходни дейности, парадоксално, вършат доста мъчно един извършител да бъде наказан. Когато институциите не спазят закона, по-късно дейностите им е елементарно да бъдат оборени в съда. И най-после даже индивидът да е в действителност отговорен, действителната опция сполучливо да го подведем под отговорност, е пропиляна.

Законът не може да е дреха, която обличаме, единствено когато решим, че мотивът е подобаващ. И тук няма значение какво мислим за Джейхан Ибрямов. Няма значение даже дали е отговорен. Има значение по какъв начин институциите ползват закона. Защото в случай че през днешния ден законът е пожелателен, само че не наложителен, на следващия ден може да се окаже, че нямаме страна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР