Това, което се случва в Пловдив, е наистина историческо. Трябва

...
Това, което се случва в Пловдив, е наистина историческо. Трябва
Коментари Харесай

Иван Тотев: Пловдив ще остане завинаги столица на културата

" Това, което се случва в Пловдив, е в действителност историческо. Трябва пловдивчани да знаят, че вършим в действителност нещо особено, необикновено, което се случва веднъж в живота ни. Повече Пловдив няма да бъде европейска столица в никакъв случай повече. Пловдив ще остане вечно столица на културата. Втори град български дали ще има - не се знае, по кое време ще има - не се знае ".

 АБВ пита какъв брой и по какъв начин харчи Пловдив за европейска столица на културата
АБВ пита какъв брой и по какъв начин харчи Пловдив за европейска столица на културата

Румен Петков счита за " безумно " церемонията по откриването да е на площада

Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев във връзка идното разкриване на Пловдив- европейската столица на културата , който дружно с италианския град Матера са европейските столици на културата за 2019 година

Относно недоволството поради блокираното придвижване в централната част на града Тотев предложи: " Добре е всички критикари да скочат от другата страна, защото лодката на критикуващите ще потъва скоро и тя към този момент потъва - то е ясно, то е очевидно ".

 Славчо Атанасов поучава Иван Тотев да
Славчо Атанасов поучава Иван Тотев да " отпуши " Пловдив

Където и да направи арката пловдивчани ще отидат, безапелационен е

В отбрана на плановете, които се построяват, кметът съобщи, че голямото оборудване на площад " Централен " няма да се вижда и няма да събере толкоз хора.

 30-метрова кула се издигна в центъра на Пловдив
30-метрова кула се издигна в центъра на Пловдив

По мотив откриващото събитие на Европейска столица на културата

" Това е най-видимото място, най-вече въздух има към сцената. Сцената се трансформира в емблема, ще бъде запомнена доста години с всички смешки и закачки . Някак си ще отиде в канала на историята. Ще останат хубавите неща, хубавите страсти, хубавите събития, хубавите планове , които са се случили и хубавите здания и зони на града, осъществени в границите на програмата и надалеч отвън програмата в границите на обновлението на града ", разгласи Тотев.

Той предложения на 12 януари всички пловдивчани и посетители да отидат за разкриване на столицата на културата, само че да се съобразят с реорганизацията на придвижването.

Има специфична организация - цялата централна градска част ще бъде недостъпна за паркиране, разясни Тотев.

 Българска народна банка пуска в продажба сребърна монета
Българска народна банка пуска в продажба сребърна монета " Пловдив - Европейска столица на културата "

Цената на монетата е 78 лева

Първите посетители ще получат одеяла с щампа на града. Те са розово, синьо и бежово, показва едно от тях пловдивският градоначалник като се заметна с него .

На журналистически въпрос дали одеялата са качествени и за какво не е имало социална поръчка за тяхната направа, кметът поименно се обърна към журналиста и отговори: " Под праговете е и за това не е имало ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР