Това, което се случва в момента, не е добре за

...
Това, което се случва в момента, не е добре за
Коментари Харесай

Лукарски: Опасно е да се говори за национализация и одържавяване на ”Дунарит”

Това, което се случва сега, не е добре за военнопромишления комплекс, бизнеса и стопанската система на България. Това сподели някогашният стопански министър Божидар Лукарски, който разяснява тематиката ”Дунарит ”. " Скандалите към " Дунарит " не би трябвало да се раздухват. Бизнесът обича спокойствието. Не би трябвало да се приказва за национализация и одържавяване. Това не са положителни сигнали. Използването на тези термини би трябвало да бъде доста деликатно и преценено. Има институции, които би трябвало да отговорят на въпроса кой е притежател на сдружението и кой би трябвало да заплаща. Това не е работа на министерството на стопанската система. Аз също не мога да отговоря. Това е работа на други организации.

И по мое време имаше проблеми с " Дунарит ". Те бяха сходни със сегашните. Всичко, което се случва, не е добре за капиталовия поток. Ако в този момент бях министър, нямаше да разпалвам този скандал. Сега доста наши съперници във военния бизнес потриват ръце и се надяват да заемат обичайни за нас ниши ", разкри Лукарски.

" Коалицията сред ГЕРБ и Оперативна програма не ми наподобява по-стабилна от обединението сред ГЕРБ и Република България. Непрекъснато избухват кавги. Може да се съпостави законотворческата работа на предходния парламент и държавно управление и елементарно ще се видят резултатите. Нещата по времето на обединението, в която участвахме ние, се случваха по-бързо, ясно и тъкмо ", безапелационен беше някогашният министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР