Това, което се случва в момента е координирана атака срещу

...
Това, което се случва в момента е координирана атака срещу
Коментари Харесай

Гешев: Ако Прокуратурата беше към МВР, българите щяха да са в опасност

Това, което се случва сега е координирана офанзива против правосъдната власт, аз не назовавам това война, както се пропагандира, а нахлуване против държавността. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев преди чуването му във Висш съдебен съвет.

Според него точно заради тази причина у нас има разделяне на управляващите.

„ Представете си сега прокуратурата да е в Министерство на вътрешните работи, тогава всеки един жител ще бъде в заплаха. Аз не желая да упреквам кадровите чиновници на Министерство на вътрешните работи, не полежавам на никой да е пред избора дали да извърши нарежданията му дадени от началниците или да храни фамилията си. Единствения пазач сега на правата на българските жители е прокуратурата “, безапелационен е Гешев.

Той разяснява и настояването за освобождението му от поста основен прокурор.

" Искането на Надежда Йорданова е машинален общ брой от нейни свободни съждения. От друга страна това са погрешни политически изказвания. От трета страна – това са свободни цитати сред разнообразни правила. Трите дружно нямат никаква връзка с Конституцията и законите в страната. От това правно нищо може да се види, че има надълбоко недоумение на конституционните правила в страната”, сподели той.

По думите му настояването за отстраняването му евентуално не е писано от адвокати. „ С такова усещане оставам, когато го чета, най-малко трима са и не са си говорили посред си”, акцентира обвинител номер едно.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР