Това, което се случва е една силна концентрирана атака срещу

...
Това, което се случва е една силна концентрирана атака срещу
Коментари Харесай

Радан Кънев: Целта на атаката е България да продължи ускореното си институционално разпадане

Това, което се случва е една мощна съсредоточена офанзива против опцията да се сформира кабинет с втория мандат. Целта е доста ясна - да няма държавно управление, да бъде назначен идващ длъжностен кабинет, да се проведат нови избори през август-септември и България да продължи ускореното си институционално раздробяване, тъй като към този момент е мъчно да се приказва за рецесия. Това съобщи в предаването “Още от деня ” Радан Кънев - евродепутат от групата на ЕНП/ДСБ, в коментара си за дейностите на депутата Радостин Василев, който популяризира записи от провело се онлайн съвещание на Националния съвет на “Продължаваме Промяната ".

За него този разпад е “пряка, непосредствена и доста сериозна опасност за националната сигурност ”.

“Извън експанзията на Русия в Украйна, която продължава повече от година, ние се намираме два преди балотаж на изборите в Турция с последна поляризация в турското общество и непредвидими последствия и в деня, в който господин Вучич разпореди готовност на сръбската войска на границата с Косово ”, изясни Кънев.

Евродепутатът акцентира, че макар изострените връзки посред им, “Продължаваме Промяната - Демократична България ”, и ГЕРБ явно са подготвени да понесат тежки политически вреди и съществени политически, престъпни по същността си, офанзиви.

“Тук опираме до въпроса за смисъла на ръководството. На първо място, ръководството, институциите, държавността имат за цел да обезпечат националната сигурност - това значи сигурността на нацията, сигурността на индивидите в обществото, които образуват политическата нация. Естествено първа задача на едно такова ръководство би трябвало да бъде доста съществено промяна на системата за национална сигурност, тъй като тя е очевидно пробита ”, съобщи той.

Кънев акцентира, че в Шенгенското пространство има извънредно тясна съгласуваност сред специфичните служби.

“И обществена загадка е и в Брюксел, и в София, а и в Павликени, че съществена причина България да не влиза в Шенген е недоверието на съюзническите служби към българските служби. Нежеланието за шерване на цялата информация, на цялата тази тясна съгласуваност, която се случва в Шенген, с българските служби е заради подозрението, багра се прекомерно основателно, че те са тежко пробити от Русия, която сега сама дефинира себе като вражеска и неприятелска страна и която е пряк агресор на европейския континент ”, добави евродепутатът.

На доста тясно равнище на координация и съгласуваност сред службите се работи и в НАТО, където България е член, продължи той и попита:

“Кой български жител няма предпочитание да има гаранции от съюзническите служби, че идващият началник на ДАНС няма да бъде проводник на съветски ползи?! Аз персонално нямам нищо срещу. ”

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР