Това, което съществува в авиацията, е проблем, защото много години

...
Това, което съществува в авиацията, е проблем, защото много години
Коментари Харесай

Каракачанов: Има проблем в авиацията, защото години не е обръщано внимание

Това, което съществува в авиацията, е проблем, тъй като доста години не е обръщано съществено внимание. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов на запитване на публицисти след церемониален обред през днешния ден в парка " Генерал Лавров " край Горни Дъбник.

 © Българска телеграфна агенция
Проблемът не е от нощес, от 6 месеца или от година, посочи той. Много апелирам проблеми от болната глава да не се поставят на хубавичко, сподели вицепремиерът. Не знам кой е споделил, че няма да има нов изтребител - ще има, може би някой напълно изкуствено основава тази обстановка, добави той. " Аз съм споделил каква е моята упоритост - първо поддръжка и рационализация на в този момент съществуващата техника и договаряния за пазаруване на нов изтребител. Ходил съм преди три месеца в Граф Игнатиево, в този момент желая да видя първо казуса и, в случай че има потребност, ще отида до там ", сподели Каракачанов.

Критично е положението във всички типове въоръжени сили, добави той. " И в сухопътните войски се употребяват машини от времето, когато са купувани самолетите. Същото е положението и във флота, единствено че няма по какъв начин това да бъде решено с магическа пръчка, откакто 25 години не е правено нищо или съвсем нищо - няма по какъв начин това да бъде решено за месец или два ", сподели вицепремиерът.

Той добави, че има три плана за рационализация - единият е за нова бронирана машина за пехотата, строителство на два кораба и за закупуване на нов изтребител. Това са неща, които ще костват на бюджета на България 3,5 милиарда и аз не желая тези неща да стават на тичешком и след мен някой да откри, че има пропуски, нарушавания или че са направени неизгодни покупко-продажби, бе безапелационен Каракачанов.

" На тези, които ми приказват единствено за 9 нови изтребители, задавам въпроса, в случай че ние зарежем 43 самолета, които можем да ремонтираме, и ги изоставим в хангарите, с 9-те нови, които ще придобием един ден, считат ли, че ще решим казуса - няма да го решим. Нещата би трябвало да се движат редом - от една страна поддръжка и рационализация на съществуващата авиация и в това време водене на договаряния за закупуване на нови изтребители. Това, което е правено 25 години за мен е закононарушение. Защо тогава не са сложили въпроса тези будни съвести? ", попита риторично вицепремиерът.
 Полетите в авиобаза Граф Игнатиево анулирани Полетите в авиобаза Граф Игнатиево анулирани
Планираните образователни полети на изтребителите МИГ-29 от авиобаза „ Граф Игнатиево " са били анулирани през днешния ден. От командването въз основата обясниха, че времето н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР