Това, което прави едно мистериозно изчезване дори още по-интригуващо е

...
Това, което прави едно мистериозно изчезване дори още по-интригуващо е
Коментари Харесай

Тези мистериозни изчезвания не престават да ни тормозят и днес

Това, което прави едно мистериозно изгубване даже още по-интригуващо е фактът, че след него остават озадачаващи улики или пък се появяват следи, които хем не са задоволителни, с цел да разберем какво се е случило, хем не ни оставят на мира, написа io9.

Искате образец? Ето ви цели 8 истории, върху които може да си блъскате главата, дружно с най-странните теории за тях.

1. Изгубената колония

Всяко хлапе несъмнено е чувало тази история, само че има причина за какво оня съдбоносен август 1590 година продължава да се дискутира. Мистерията се задвижва 3 години по-рано, когато губернаторът на британската колония на остров край крайбрежията на Северна Каролина взема решение да отплава назад за Лондон, с цел да донесе хранителни запаси. Джон Уайт оставя зад себе си фамилията си, само че се забавя и се връща доста по-късно от плануваното. Когато го прави, той с шок открива, че колонията е изоставена, а от всичките ѝ 117 жители няма и диря.

Съществуват обаче забавни следи като думата Croatoan, издълбана в греда, както и буквите CRO, издялкани в дърво. За похлупак скоро стартира сезонът на ураганите и търсенето на изчезналите колонисти е прекъснато. Дали те са се преместили на прилежащ остров? Може би са се включили към локално индианско племе или пък напряко са били избити от него? Жертва ли са на испански бойци? Или пък на болест или суша? Опитали ли ли са се да отплават назад към Англия? Може би в никакъв случай няма да разберем истината.

2. Пърси Фосет

Съдбата на авантюриста Пърси Фосет скоро ще бъде документирана във филм, само че неговата история е по-интригуваща от всеки холивудски сюжети. През 1925 година Фосет, неговият 21-годишен наследник Джак и добър фамилен другар потеглят на експедиция в Амазонка, търсейки град, който може да се окаже митичния Ел Дорадо. Недоброжелателните туземци, рисковите хищници и подлата джунгла вършат сходно пътешестване извънредно рисково и последният път, когато някой вижда и чува Фосет е на 29 май 1925 година След това се появяват разнообразни следи, като да вземем за пример компасът на пътешественика, който е открит през 1933 година, само че никой не знае дали е загубен по-рано или пък чак тогава. Предполага се, че през годините над 100 души са починали в търсене на самия Фосет.

3. Амелия Еърхарт

Може би най-известната тайнственост на липсващ човек се отнася до Амелия, която дружно със своя навигатор Фред Нунън изчезва на 2 юли 1937 година Версията е, че самолетът останал без гориво и паднал в Тихия океан, където двамата са оживели най-малко известно време. Дори през 2014 година находките към мистерията не стопират и бяха открити части от самолета.

4. Лудвиг Лайхард

Наричат Лудвиг Лайхард " Принцът на откривателите ", само че даже и тази купа не го избавя от изгубване през 1848 година, когато пробва преход от 4500 км. навътре в Австралия. Теориите са най-различни - ликвидиране, гладна гибел, протест в групата, акули, само че единствената диря, която остава е... паница с буквата L. Тя е подложена на съществени проучвания, само че нищо, което да ни наведе на това каква е ориста, не се появява.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР