Това, което не сме готови да направим и го казвам

...
Това, което не сме готови да направим и го казвам
Коментари Харесай

Денков: Няма да участваме в преговори за състава на кабинета с ГЕРБ и с другите парламентарни сили

Т ова, което не сме подготвени да създадем и го споделям безусловно изрично - ние не участваме в договаряния във връзка с персоналния състав на кабинета с ГЕРБ и с другите парламентарни сили. Това разгласи номинираният от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) за министър-председател Николай Денков при представянето на проектокабинета с втория мандат. 

" За мен е основно този Министерски съвет да работи като един обединен екип, който да извършва тази управническа стратегия ", уточни той.

Николай Денков сподели, че с изключение на предварителни съвещания, от ПП-ДБ плануват и среща първо с ГЕРБ-СДС,

на която да обсъдят управническата стратегия, за която ще търсят поддръжка. Първите диалози са с ГЕРБ по разбираеми аргументи, изясни той. Търсим поддръжка и от другите парламентарни сили, само че тази поддръжка не минава през договаряния за персоналния състав на Министерски съвет, добави той.

Относно номинацията на Асен Василев за финансов министър,

Николай Денков изясни, че знае за офанзивите против него, само че в тази ситуация това, което е значимо, е неговата експертиза. Азбучна истина е, че би трябвало да има цялостен синхрон сред премиера и финансовия министър, уточни той. Нямам никакво подозрение, че това е най-подходящият човек в този миг, който може да се оправи, добави Денков. 

На въпрос дали може заместник-министрите да са от ГЕРБ, Денков изясни, че всеки министър ще има свободата да си избере екипа.  

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков, че показаният през днешния ден проектокабинет преди този момент не е координиран с водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Това, което през днешния ден акад. Денков показа, беше изпратено тази заран за първи път като удостоверение на някои от новините, които излязоха, че това е нашият кабинет ", обясни той. 

Петков означи, че работата в Народното събрание ще е също толкоз значима, колкото и в изпълнителната власт. " Ето за какво аз персонално избрах да остана в българския парламент дружно с другите водачи, с цел да можем да подкрепим това държавно управление, колкото можем ", добави той. 

" Една от огромните ни тематики е влизането в Шенген и неразделянето на България от Румъния ", означи Кирил Петков.

" Аз ще употребявам всичките си интернационалните контакти, най-вероятно ще бъда и част от външната комисия в Народното събрание, тъй че да може тези съществени задания като Шенген, еврозоната и Плана за възобновяване и резистентност действително да се случат ", съобщи той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР