Това, което наблюдаваме, е много сериозно и тревожно. Мафията се

...
Това, което наблюдаваме, е много сериозно и тревожно. Мафията се
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров: Голямата цел пред нас е да изградим правова държава с демократични институции

Това, което следим, е доста съществено и обезпокоително. Мафията се бие, разпределя сфери на въздействие. Това, което плаши, е, че тези, които се бият, са въоръжени не просто с хладно оръжие, а с държавни органи и институции. Това сподели някогашният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Тези проблеми по думите му няма да бъдат позволени със промяната на Иван Гешев или Бойко Борисов, тъй като те са единствено артикул на неприятно работещата система. „ Лошо работещата система рано или късно ще възпроизведе нови такива фигури, даже те да бъдат заменени. Т.е. решението на въпроса не е промяната на едни хора, а промяната на целия управнически модел ", разяснява Кацаров.

Политическата система е разрушена и казусът не е в това дали ще има постоянен кабинет или не, защото политическата рецесия няма да бъде позволена. „ Причината се корени в това, че законодателната и изпълнителна власт не са разграничени, а правосъдната власт е дефектно устроена и тези проблеми, заложени в самата Конституция, ще продължат да пораждат проблеми. Това, което мен персонално ме тормози в политическия спор, е, че не се вижда огромната картина, играе се на дребно, пазарят се дребни неща, конюнктурни ", уточни доктор Кацаров.

Не е задоволително да се промени просто държавното устройство на страната, счита той, тъй като манталитетът е изменен. „ Голямата цел пред нас не е „ Шенген " или еврозоната, а да изградим правова страна с демократични институции. Ние не просто би трябвало да заложим основите на това нещо, а би трябвало търпеливо, с доста старания, доста време да построяваме, тъй като резултатът няма да пристигна бързо ", съобщи Стойчо Кацаров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР