Това, което ме разтревожи при подадения ми сигнал, е липсата

...
Това, което ме разтревожи при подадения ми сигнал, е липсата
Коментари Харесай

Доц. Александър Оскар: Притеснява ме липсата на прозрачност в управлението на Александровска болница

Това, което ме разтревожи при подадения ми сигнал, е неналичието на бистрота и порочното ръководство на една от най-големите лечебни заведения в страната.

Това сподели в студиото на „ Лице в лице “ доцент доктор Александър Оскар, член на Управителния съвет на УМБАЛ „ Александровска “.

„ Управлението на Александровска болница почива на Закона за лечебните заведения и Търговския закон, съгласно който ръководството се реализира от Съвет на шефовете, формиран от трима равнопоставени представители. В моя случай аз съм представител на страната, моята задача е да спазвам интереса на страната и интереса на болничното заведение. За страдание, през миналата година по никакъв метод нямах информация за протичащото се във връзка с оперативното ръководство на болничното заведение “, добави той.

Доц. доктор Оскар изясни, че едвам през днешния ден е получил информация, в това число и годишния финансов доклад.

„ Чашата преля, когато на 26 април бях свикан да подпиша 14 протокола от 14 непроведени съвещания на съвета на шефовете. По никакъв метод не бях уведомяван за тях. Когато се срещнах с протоколите, макар че към тях няма никакви документи, а единствено решения, доста ме обезпокои протокол от 29 декември 2020 година, съгласно който съветът на шефовете е одобрил предложение на зам.-директора на болничното заведение за разход в размер на 2 187 000 лева “, сподели още той.

Лекарят изясни, че във всеки протокол има решения за консумиране на някаква сума пари, като общо за тези 14 протокола са към 30 млн. лева

„ За последната финансова година задълженията са се нараснали с близо 6 млн. лева, а просрочията с 3 млн. лева “, съобщи доцент доктор Оскар.

По думите му от година насам не е имало съвещания на съвета на шефовете поради пандемията от COVID-19.

Вижте повече във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР