Това, което имаме като политика и политически лидери не ни

...
Това, което имаме като политика и политически лидери не ни
Коментари Харесай

Д-р Цветеслава Гълъбова: Случващото се у нас е политическа шизофрения

Това, което имаме като политика и политически водачи не ни оферират първокласен артикул. Напротив, те ни оферират негоден артикул, който дори към този момент не се и пробват да опаковат в нещо по-приемливо. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова.
Тази заран се замислих, че за първи път желая да употребявам терминология от работата си, тъй като нормално го заобикалям, считам, че по този начин се слага стигма на хората с психологични заболявания. Това, което виждаме обаче е политическа шизофрения, в действителност. При заболяването шизофрения най-кратката формулировка е „ погрешно разбиране на обкръжаващата реалност “.
„ При тази болест мисленето се трансформира по метод, че болният човек се води само и единствено от вътрешните тласъци – от това, което се случва в главата му, без да включва в държанието си протичащото се към него. При политическата шизофрения виждаме тъкмо това. Те се водят само и единствено от своите вътрешни тласъци. Категорично не са заболели хора обаче, това е ясно “, изясни още доктор Гълъбова.

Психологът Пламен Димитров изясни, че е изцяло склонен с наблюденията на доктор Цветеслава Гълъбова.

„ Занимавам се от дълго време с наблюдения на политическата психопатология и тя има своето място в международен мащаб. Тази патология има своите пояснения – когато си екзистенциално обезпокоителен за своята маловажност и липса на съгласуваност с работните задания на един виновен политик, тогава в съзнанието ти настъпват някои промени “, изясни психологът.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР