Това казаха от прокуратурата пред Софийския окръжен съд като доказателство,

...
Това казаха от прокуратурата пред Софийския окръжен съд като доказателство,
Коментари Харесай

Това Променя Всичко! Вижте Какво Се Е Случило В Автобуса Секунди Преди Жестоката Катастрофа Край Своге!

Това споделиха от прокуратурата пред Софийския областен съд като доказателство, че Григоров е отговорен за гибелта на 17-те пасажери от рейса.

Григоров пък сподели пред съда с трептящ глас скърбя за случилото се. Съжалявам за злополуката. Искам по-лека мярка. Съдията Пламен Петков му отвърна: " Какво значи по-лека мярка? Прокуратурата желае за вас домакински арест, само че аз мога да наложа и по-тежка - задържане под стража ". Григоров е обвинен за шофиране с превишена скорост и за това, че лишил живота на повече от едно лице по несъобразителност.

Според обвиняването Григоров навлязъл в насрещното, правейки десен завой. След това видял две коли и завил внезапно надясно, минал през мантинелата и се преобърнал. Тези условия прокуратурата приема от свидетелски показания на водачи, които били ударени от рейса. Това удостоверил и различен очевидец - моторист, който карал зад автобуса. Превозното средство не е минало механически обзор и Григоров не е извършил уговорката си да уведоми Автомобилна ревизия за това. Също по този начин дъждът не е завалял внезапно. Това е претрупан пътен сектор и през този ден са минали гладко доста коли. От прокуратурата прибавиха, че се преценяват с протоколи от ИСУЛ и това също е причина да желаят " домакински арест ". Ако обвиненият бъде приет за отговорен, може да получи от 5-20 години затвор, настояват още от прокуратурата.

В началото на съвещанието юристът на Григоров, Христо Ботев даде петиция от жители в отбрана на водача и изиска по-лека мярка, или изобщо да не бъде налагана такава. Все още няма събрани задоволително доказателства, които изрично да потвърждават виновността на Григоров. Обвинението почива на свидетелски показания, а не на експертизи, което е в прорез с практиката на Върховния съд при сходни каузи. Защитникът се учуди на свидетелските показания по какъв начин по този начин клиентът му изпуснал десния завой и влезнал в насрещното, а по-късно декларирал и внезапно надясно.

Прокуратурата разгласи, че Григоров е карал с превишена скорост и макар усложнените пътни условия той не е е понижил. Според една от експертизите по делото рейсът най-вероятно е бил механически изправен.

Адвокат Ботев разяснява, че тахографът, от който прокуратурата открива, че Григоров се е движил с 53 км/ч, не може да даде обективната скорост по време на злополуката.

Григор Григоров бе доведен в залата с белезници на ръцете, конвоиран от охранители. На влизане в залата Григоров отхвърли да приказва пред публицистите. Водачът на съдбовния рейс, който катастрофира край Своге, бе с забележими рани по лицето и ръцете, останали от трагичния случай.

С постановления на наблюдаващия прокурор на обвинения е наложена възбрана да напуща рамките на страната. Междувременно му е отнето свидетелството за ръководство на МПС.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР